Închide

Bulgaria ar putea recurge la soluții drastice dacă veto-ul aderării la Schengen se menține și în decembrie

Avatar
Vama Granita Schengen Austria Veto Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto Contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Potrivit europarlamentarului bulgar Peter Vitanov, dacă până la sfârșitul acestui an România și Bulgaria nu intră în Schengen, nu au nicio șansă de face acest lucru în prima jumătate anului viitor. Vitanov este de părere că „ar trebui să luăm în calcul deschiderea granițelor”, atât Bulgaria, cât și România.

În același timpexistă tot mai multe voci care susțin că România și Bulgaria ar trebui să elimine granițele dintre ele, fapt care implică anumite avantaje economice.

„Se creează și curente antieuropene, curente eurosceptice, pentru că noi îndeplinim criteriile, dar nu suntem primiți acolo. Consecințele politice sunt chiar mai periculoase decât cele economice. Ar trebui să facem ceva. Ar trebui să nu ne mai plângem și să începem să facem ceva. Poate ar trebui să luăm în considerare posibilitatea de a deschide granițele dacă nu suntem acceptați în acest spațiu economic.

Pentru că, să fim sinceri, anul viitor vor avea loc alegeri europene și nicio țară nu își va permite să își schimbe politica de migrație, mai ales cu această presiune uriașă venită dinspre Orientul Mijlociu, inclusiv dinspre Turcia”,

a transmis Peter Vitanov, anunță Antena3 CNN

De asemenea, îcadrul unei emisiunieuroparlamentarul român Victor Negrescu vorbit despre progresele României în vederea integrării în Schengen.

„România a făcut niște lucruri extraordinare în ultimele luni. Am implementat proiectul-pilot cu Comisia Europeană și suntem primul stat care face acest lucru, pentru protecția frontierelor. Am redus numărul solicitărilor  de azil și numărul de treceri ilegale în zona frontierelor la cifre record. De asemenea, am devenit atât de puternici, încât astăzi oferim asistență inclusiv statelor din Balcanii de Vest, în mod special Serbiei, de unde vine acel val de migranți de care se sperie atât de mult Guvernul din Austria”,

a declarat Negrescu.

Cu toate acestea, cancelarul Nehammer de la Viena, prieten bun cu Vladimir Putin, își reiterează ori de câte ori are ocazia refuzul de a accepta România și Bulgaria în spațiul de liberă circulație Schengen.

scroll to top