Închide

Burberry se așteaptă la un prim semestru provocator

Avatar
a black car parked in front of a burberry building

Fotografie de Samuel Regan-Asante pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Veniturile Burberry pentru primul semestru au rămas neschimbate. Profitul operațional ajustat a scăzut cu 25% CER și 34% raportat, în timp ce profitul ajustat înainte de impozitare a fost de 383 de milioane de lire sterline, comparativ cu 613 de milioane de lire sterline în primul semestru din 2023, transite Fashion United.

În contextul unui mediu extern încă incert, Burberry se așteaptă ca primul semestru să rămână provocator. Venitul din comerțul cu ridicata este estimat să scadă cu aproximativ 25% în prima jumătate, odată cu creșterea controlului distribuției.

„Executarea planului nostru pe fondul încetinirii cererii de lux a fost o provocare. În timp ce rezultatele noastre financiare din 2024 au depășit așteptările noastre inițiale, am făcut progrese bune în reorientarea imaginii noastre de marcă, ne-am evoluat produsul și am consolidat distribuția, oferind în același timp îmbunătățiri operaționale”, a declarat Jonathan Akeroyd, directorul executiv al Burberry.

Rezultatele Burberry sunt afectate de încetinirea cererii de lux

Compania a declarat că vânzările de magazine comparabile din Asia Pacific au crescut cu 3% în FY24, în timp ce în trimestrul al patrulea a scăzut cu 17%. China a crescut cu 2% în anul 2023 și a scăzut cu 19% în al patrulea trimestru. Grupul de clienți din China a scăzut cu 12% în trimestrul respectiv, turiștii reprezentând aproape un sfert din vânzările grupului de clienți la nivel global, Coreea de Sud a scăzut cu 8% în anul 2023 și cu 17% în al patrulea trimestru, grupul de clienți scăzând cu 12%.

Japonia a înregistrat o creștere puternică de 25% în anul 2023 și 18% în al patrulea trimestru, susținută de cheltuielile turistice care s-au dublat mai mult, reprezentând jumătate din vânzările regiunii în trimestrul respectiv. Asia de Sud-Pacific a crescut cu 4% în acest an, în timp ce în al patrulea trimestru a scăzut cu 24%.

Vânzările angro ale Burberry au scăzut

Burberry a asistat la o performanță puternică a îmbrăcămintei exterioare, care a crescut cu un procent mare de o singură cifră, condus de îmbrăcămintea de ploaie Heritage. Eșarfele au crescut cu un procent de două cifre, articolele din piele au avut o performanță în general în conformitate cu media grupului, iar articolele de îmbrăcăminte atât pentru bărbați, cât și pentru femei au fost sub media grupului, scăzând cu un procent de o cifră la mijlocul anului.

Veniturile cu ridicata au scăzut cu 5% la CER și cu 7% la ratele raportate din cauza presiunii din America, în timp ce veniturile din licențe au crescut cu 23% atât la CER, cât și la ratele de schimb raportate.

scroll to top