Închide

Câciu: Negocierile pe revizuirea PNRR s-au încheiat. Planul revizuit include o finanţare suplimentară

Avatar
Close up of euro bills

Fotografie de Lukasz Radziejewski pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Negocierile cu Comisia Europeană pentru revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) s-au încheiat, iar o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro a fost inclusă pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din PNRR, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, astăzi, la finalul şedinţei de Guvern.

“Negocierile pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-au încheiat. La acel moment, noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României se află între serviciile Comisiei Europene. De ce spun noul plan? Pentru că acest plan revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Estimăm că această dezbatere inter-service în cadrul Comisiei să se încheie undeva în jurul datei de 21-22 noiembrie şi aprobarea în ECOFIN (Formaţiunea Afaceri Economice şi Financiare, n.r.) să aibă loc la începutul lunii decembrie”, a declarat Adrian Câciu.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a explicat că Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă se aprobă de către Consiliul de miniştri de finanţe.

“Pe 8 sau 9 decembrie va fi acest ECOFIN. În noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României nu se va mai regăsi acel procent cu privire la sistemul public de pensii, de 9,4% din PIB”, a adăugat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

scroll to top