Închide

Brand-ul iconic de beauty The Body Shop, vândut cu peste 200 de milioane de lire sterline

Avatar
Shutterstock 557878996

foto: retailgazette.co.uk

Timp de citire: 3 minute

Brandul britanic de beauty The Body Shop a fost vândut de grupul brazilian Natura &Co către grupul internațional de private equity Aurelius pentru 207 milioane de lire sterline.

Potrivit Fashion United, grupul brazilian a declarat că vânzarea The Body Shop va permite grupului “să își simplifice și să își reorienteze operațiunile” și să accelereze integrarea mărcilor Natura și Avon în America Latină, concentrându-se pe modelul său principal de vânzare prin relații și optimizând în continuare amprenta Avon International.

Noul proprietar al The Body Shop, Aurelius, care are experiență în sectorul comerțului cu amănuntul prin investițiile sale în retailerul de modă și îmbrăcăminte sportivă omnichannel Footasylum, a declarat că va lucra cu echipa de conducere a brandului de frumusețe cu sediul la Londra, pentru a contribui la stimularea “excelenței operaționale” în întreaga afacere, valorificând expertiza și experiența sa în comerțul cu amănuntul omnichannel și pe piețele angro.

Aurelius a adăugat într-o declarație că, în ciuda pieței de retail dificile, consideră că există o oportunitate de a “reenergiza” afacerea și de a-i permite să profite de tendințele pozitive de pe piața de frumusețe cu creștere mare.

Ian Bickley, directorul executiv al The Body Shop, a declarat:

“Astăzi, sărbătorim un moment cu adevărat istoric pentru The Body Shop, deoarece ne unim forțele cu Aurelius pentru a începe un nou capitol, permițându-ne să continuăm să construim relevanța acestui brand global pentru generațiile viitoare. Suntem profund recunoscători companiei Natura &Co pentru sprijinul lor de nezdruncinat și aștept cu nerăbdare să lucrăm mână în mână cu Aurelius, pe măsură ce ne adaptăm și prosperăm în noile medii globale de retail, având întotdeauna în vedere o creștere durabilă și profitabilă.”

The Body Shop, fondat în 1976 de Anita Roddick, are sediul central în Londra și are aproximativ 7.000 de angajați, fiind prezent pe 89 de piețe cu peste 900 de magazine deținute de companie în 20 de țări și parteneriate cu francizați principali care operează aproximativ 1.600 de magazine francizate în alte 69 de zone geografice. The Body Shop nu este doar un brand de frumusețe, ci și o afacere socială iconică, care a cucerit inimi în aproape toate colțurile lumii.

Produsele cheie ale mărcii includ produse de baie și corp pe bază de ingrediente naturale, îngrijire a pielii, parfumuri, îngrijire a părului, machiaj și cadouri.

Din 2017, sub proprietatea Natura, The Body Shop a trecut printr-o revizuire a portofoliului de produse și o întinerire a brandului, în special printr-o reproiectare mai modernă a magazinelor sale, cu “Changemaking Workshop”, care a îmbunătățit magazinele și experiența clienților din întreaga lume, precum și prin introducerea unui serviciu de reîncărcare.

Comentând achiziția, Tristan Nagler, partener la Aurelius, a adăugat: “Suntem încântați să realizăm această achiziție a unui brand britanic iconic, care a fost pionier al mișcării cruelty-free și al ingredientelor naturale pe piața de sănătate și frumusețe.

“Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu directorul general Ian Bickley și echipa sa pentru a aduce îmbunătățiri operaționale și a redinamiza afacerea, precum și pentru a contribui la realizarea următorului capitol de succes.”

Tranzacția este așteptată să se încheie în decembrie, sub rezerva aprobării de către autoritățile de concurență și de reglementare relevante. Pe lângă prețul de achiziție de 207 milioane de lire sterline, Natura este, de asemenea, în linie pentru un “earn-out” de 90 de milioane de lire sterline din veniturile The Body Shop în următorii cinci ani.

Fabio Barbosa, directorul general al Natura &Co, a declarat:

“Odată cu vânzarea The Body Shop, facem un alt pas important în noul ciclu de dezvoltare al Natura &Co pentru a debloca o valoare semnificativă. Reorientată, cu un grad mai redus de îndatorare și mai suplu, Natura &Co va putea acum să se concentreze pe deplin pe expertiza sa de bază în domeniul vânzărilor în America Latină, continuând în același timp optimizarea amprentei Avon International și investind în inițiative și inovații care au un impact pozitiv asupra oamenilor și a planetei.

Ne bucurăm că am găsit o casă puternică pentru The Body Shop pentru a scrie următorul capitol din povestea sa remarcabilă și le mulțumim din suflet tuturor asociaților The Body Shop, care au contribuit enorm la lărgirea orizonturilor Natura &Co. Le dorim succes în continuare sub conducerea Aurelius.”

scroll to top