Închide

Călărași: Licitație de 9 milioane euro, finanțare europeană, pentru modernizarea unei străzi

Avatar
646x404

Strada Bucureşti va fi modernizată cu fonduri europene. foto: Facebook/PMC

Timp de citire: < 1 minut

S-a deschis licitaţia pentru modernizarea celei mai importante străzi din Călăraşi, un proiect cu finanţare europeană de peste 9 milioane de euro, informează Adevărul.ro.

Astfel, conform autorităţilor locale, pe 28 august, în cadrul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice a fost publicat anunţul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor. Este vorba de proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional privind modernizarea străzilor Bucureşti şi prel. Bucureşti, de la un capăt la altul, a trotuarelor şi a spaţiilor verzi. Lucrările sunt estimate la valoarea de 37.576.546,38 lei.

Ofertele antreprenorilor sunt aşteptate până pe 30 septembrie, ora 15.00.

Strada Bucureşti va fi complet refăcută, se va crea o bandă specială pentru transportul public, vor fi amenajate staţiile pentru călători, trotuarele şi se va înfiinţa semnalizare rutieră pe orizontală şi verticală.

Proiectul are o valoare de 9,35 milioane de euro (co-finanţare 2%) fiind, totodată, primul proiect semnat pe Măsura 4.1. pe regiunea Sud-Muntenia şi cel mai mare proiect al administraţiei locale călărăşene”, a precizat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul oraşului.

Astfel, se are în vedere modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local pe str. Bucureşti şi Prelungirea Bucureşti, acesta reprezentând componenta de infrastructură, una dintre cele trei elemente necesare pentru obţinerea finanţării, împreună cu cea a mijloacelor de transport şi a sistemului de managementul traficului.

În ceea ce priveşte asigurarea unei infrastructuri care să ofere o trecere mai rapidă în intersecţiile semaforizare a vehiculelor de transport public – proiectul de faţă este corelat cu un alt proiect, cel care se adresează înfiinţării unui sistem de management al traficului performant, aflat de asemenea, în pregătirea, a anunţat Primăria Călăraşi.

Mai multe despre lucrările de modernizare prevăzute în Călărași, aici.

scroll to top