Închide

Când tocmai “ecologiștii” calcă pe… led. Tesla, amendată pentru încălcarea calității aerului

Avatar
Tesla Fremont

Foto: The Business Journals

Timp de citire: 2 minute

Producătorul de autovehicule ecologice Tesla va plăti o amendă de 750.000 de dolari și va construi un sistem de panouri fotovoltaice solare pentru a soluționa încălcările calității aerului din California. Fabrica din Fremont a companiei a comis 33 de încălcări ale calității aerului din 2015 până azi, relatează The Verge.

Tesla a fost de acord să plătească amenda de aproape 1 milion de dolari și să instaleze un proiect de acoperiș solar pentru soluționarea încălcărilor calității aerului la uzina sa din Fremont, California, după cum au anunțat oficialii săi a final de săotămână.

Districtul de management al calității aerului din zona Bay Area, care reglementează poluarea aerului în nouă departamente geografice din zona golfului din San Francisco, a declarat că acordul acoperă 33 de notificări de încălcări care datează din 2015, inclusiv „instalarea sau modificarea echipamentelor fără permisele corespunzătoare, eșecul efectuării testelor de emisii necesare, eșecul de a păstra înregistrările și eșecul de a raporta informațiile către districtul aerian în timp util.”

Încălcările au fost corectate de atunci, iar Tesla se conformează din nou, conform declarației districtului aerian. Ambele părți au fost de acord că amenda ar trebui să fie de 1 milion de dolari, dar un purtător de cuvânt a declarat pentru Mercury News că Tesla va plăti 750.000 de dolari direct fondului general de operare al districtului aerian. Tesla va primi apoi un credit de 250.000 USD, odată ce va finaliza instalarea unui sistem comunitar de microgrille, care va include panouri solare instalate pe acoperiș, ca parte a Programului comunitar de protecție a sănătății derulat de districtul aerian.

Acest program „se axează pe îmbunătățirea calității aerului și a sănătății publice în zonele cele mai puternic afectate din Bay Area”, se arată în declarație.

„Scopul acestui proiect este de a reduce costurile cu energia electrică, precum și emisiile localizate de poluare a aerului în cadrul comunității.”

Unde va fi instalată instalația fotovoltaică nu a fost încă stabilit. Acordul cu districtul pentru calitatea aerului „angajează, de asemenea, Tesla să implementeze un sistem cuprinzător de gestionare a mediului”, pentru a se asigura că compania rămâne în deplină conformitate cu cerințele de mediu.

Declarația Agenției pentru calitatea aerului nu a furnizat informații cu privire la un termen pentru momentul în care Tesla trebuie să finalizeze proiectul.

Tesla s-a luptat cu oficialii publici din Fremont în ultimul an, sfidând cerințele locale de închidere pe perioada pandemiei. Într-un exercițiu de imagine, CEO-ul Elon Musk a amenințat că va muta sediul Tesla din California, dar la începutul acestui an compania a depus autorizații pentru extinderea fabricii sale din Fremont, sugerând că mutarea ar fi fost anulată.

Luna trecută, Tesla a raportat un profit record de 438 milioane dolari în primul trimestru al anului 2021, cu vânzări de 10,4 miliarde dolari.

scroll to top