Închide

Capăt de drum pentru brandul Yeezy? Adidas și Kanye West se pregătesc să își spună ”Adio!”

Avatar
Yeezy

Fotografie de Reinhart Julian pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Producătorul german de articole sportive Adidas a anunțat joi că parteneriatul de business cu rapperul și designerul de modă Kanye West a intrat în procedura de revizuire, fapt care pare să reprezinte un pas major spre încheierea unei colaborări de succes.

”După eforturi repetate de a rezolva disensiunile în mod privat, am luat decizia de a trece parteneriatul în procedură de revizuire. Vom continua să co-gestionăm produsul actual (Yeezy, n.n.) în această perioadă”, a spus compania, citată de agenția Reuters.

Postul american CNBC a anunțat anterior că West a criticat în mod public compania germană și pe CEO-ul său, spunând că grupul german îi copia ideile. Potrivit sursei citate, colaborarea dintre cele două părți datează încă din 2013.

”Adidas a pus întotdeauna accentul pe creativitate, inovație și sprijinirea sportivilor și artiștilor pentru a-și îndeplini viziunea. Parteneriatul «adidas Yeezy» reprezintă una dintre cele mai de succes colaborări din istoria industriei noastre. De asemenea, subliniem că toate parteneriatele de succes își trag seva din respectul reciproc și din valorile comune”, a mai transmis Adidas în comunicatul citat.

Știrea despre ”revizuirea” parteneriatului dintre Adidas și Kanye West vine la mai puțin de o lună după ce avocații lui West au trimis o scrisoare către compania Gap, prin care anunță lanțul de fashion despre încetarea parteneriatului cu acesta.

Principala realizare a colaborării a fost extrem de populara gamă de pantofi sport ”Yeezy”, care, în ciuda unor prețuri generoase, s-a bucurat de atât de mult succes, încât deseori noile modele se epuizau în doar câteva minute de la lansare.

În luna iunie, Kanye West a acuzat Adidas că a realizat un model de pantofi care arăta foarte asemănător cu designul Yeezy, fără să facă parte din înțelegerea dintre cele două părți. Între timp, mesajul acuzator a fost șters de pe conturile sale de socializare.

Kanye West: ”White Lives Matter!”

Rapperul american a stârnit un întreg scandal la începutul acestei săptămâni, la Săptămâna Modei de la Paris. Acesta a primit mai multe critici în presă după ce a prezentat o colecție care cuprindea tricouri cu sloganul ”White Lives Matter”, notează BBC.

Expresia ”Black Lives Matter” a devenit cunoscută ca reprezentând opoziția față de rasism și brutalitatea poliției, fiind folosită tot mai mult în urma incidentului în care George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat, a fost ucis de un ofițer de poliție în Minneapolis, în vara anului 2020.

Gabriella Karefa-Johnson, Global Fashion Editor la revista Vogue, s-a numărat printre cei care l-au criticat pe West pentru tricouri, numind sloganul adaptat de acesta ”absolut iresponsabil”.

scroll to top