Închide

Care este cel mai bine vândut smartphone la nivel mondial, în 2021?

Avatar
Iphone 12 Concept Conceptes Iphone

foto: forbes.com

Timp de citire: 2 minute

Modelul iPhone 12 a avut un succes uriaș încă de la lansare, în octombrie anul trecut, așa că nu este o surpriză că cel mai nou model al producătorului Apple a dominat în mod absolut piața în orice mod, în ultimul trimestru, potrivit Phone Arena.

Screenshot Www.phonearena.com 2021.05.21 14 45 22
Foto: phonearana.com/Counterpoint

Modelul standard iPhone 12 5G de la Apple a fost cel mai bine vândut smartphone din lume în primul trimestru al anului 2021 și a reprezentat un remarcabil 5% din livrările globale din această perioadă.

Pe locul doi se află iPhone 12 Pro Max, cel mai bun model din gamă, care deține o cotă de piață de 4%.

iPhone 12 Pro a fost al treilea cel mai bine vândut dispozitiv și a adăugat o cotă de piață de 3% la totalul Apple.

iPhone 11 a reușit să capteze peste 2% din livrările globale, suficient pentru a-i garanta locul patru, alături de unele dintre cele mai bune telefoane în 2021.

Counterpoint Research a atribuit succesul Apple cererii puternice de smartphone-uri 5G și a întârziat achizițiile de smartphone-uri începând cu 2020, rezultat direct al pandemiei globale.

Locurile rămase în top 10 au fost ocupate de Xiaomi și Samsung, care s-au luptat cu dispozitivele lor la prețuri accesibile. Pozițiile a cincea, a șasea și a opta au revenit Xiaomi Redmi 9A, Redmi 9 și respectiv Redmi Note 9. Redmi 9A a avut un rezultat deosebit de bun în China și India, în timp ce Redmi 9 a înregistrat succes pe piețele din Asia de Sud-Est.

Samsung a ocupat locul șapte cu modelul Galaxy A12, locul nouă cu Galaxy A21 și locul 10 cu modelul Galaxy A31. Cererea pentru aceste dispozitive a fost concentrată în India, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.

Măsurarea performanței pieței smartphone-urilor prin venituri schimbă într-adevăr lucrurile. În ciuda faptului că a reprezentat „doar” 4% din volum, iPhone 12 Pro Max a generat un incredibil 12% din totalul veniturilor smartphone-urilor în ultimul trimestru.

IPhone 12 a reprezentat încă 11% din venituri, iar iPhone 12 Pro a urmat cu o cotă de 9%. Combinate cu iPhone 12 mini și iPhone SE, doar modelele iPhone 2020 ale Apple au captat 35% din veniturile globale. De asemenea, modelul iPhone 11 a generat încă 3%.

scroll to top