Închide

Care este primul criteriu în alegerea buchetului de flori pentru deschiderea anului școlar?

Avatar
flower, blossom, bloom

Fotografie de Frankieboy pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Începutul anului școlar umple florăriile de cumpărători. Părinții sunt atenți la fiecare detaliu și caută buchetul perfect pentru a-l oferi luni învățătoarelor și profesoarelor. Buchetele sunt deja făcute, iar ofertele sunt pentru toate buzunarele. Florarii țin la prețuri, dar oferă cu largheţe sfaturi pentru ca buchetul ales să se mențină cât mai mult timp.

Multe dintre aceste flori au parcurs mii de kilometri din Ecuador, Columbia sau Olanda. Florarii pricepuți se întrec în tot felul de aranjamente, pe gustul cumpărătorilor.

Cristina, comerciantă:

“Buchetele vesele, viu colorate, încă sunt în mare căutare. Deși noi ne-am pregătit, bineînțeles, cu flori tomnatice, culori de portocaliu, cărămiziu, roșu închis. Este sezonul daliilor, care în România găsim niște soiuri foarte, foarte frumoase. Le aducem de la producători locali.

Autohtone sau de import, florile au prețuri care sunt luate serios în calcul la cheltuielile de început de an școlar, transmite TVR.

La 30 de lei nu mai avem ce oferi, sincer vă spun. La 30 de lei, nu. La 50 de lei cred că ar fi cel mai ieftin buchet pe care îl avem anul acesta, la fel ca anii trecuți. Cred că un buchet decent, așa, de bun simț, ar fi 100 de lei“, calculează o comerciantă.

Florarii nu oferă doar buchete frumoase, ci şi sfaturi despre îngrijirea lor, astfel încât să rămână proaspete şi vii pentru mai mult timp.

Iosip, florar:

Dacă se poate să nu fie puse în bătaia soarelui directă și, o dată la două zile, cel mult, să fie reîmprospătate tăieturile la codițe și schimbată apa. Apa să fie mereu proaspătă și apa să fie cât mai rece.

Buchetele cumpărate astăzi vor umple de bucurie inimile celor care le primesc.

scroll to top