Închide

Carrefour se confruntă cu greve în Europa, însă reacția noului proprietar întârzie să apară

Avatar
Pictures A Propos Hero

foto: carrefourmarket-groupemestdagh.be

Timp de citire: < 1 minut

Sindicatele au decis să blocheze până pe 31 decembrie accesul la centrul logistic Mestdagh, care este cel mai mare partener belgian de franciză al Carrefour. Mai multe magazine rămân și ele închise.

Centrul logistic din Charleroi a rămas închis astăzi, la fel ca o duzină de magazine din provinciile Hainault și Liège, potrivit Retail Detail. Sunt posibile și alte acțiuni în cursul acestei luni: sindicatele au amenințat că atât actualii proprietari, cât și noii proprietari vor avea parte de greve și blocaje.

Angajații sunt îngrijorați din cauza achiziției de către Mestdagh a retailerului francez Intermarché, și mai ales după numirea lui Guillaume Beuscart, care a condus deja Mestdagh în cadrul unei restructurări majore în 2018. Mai mult, le este frică de condițiile (benefice) de care personalul magazinelor Mestdagh se bucură acum: Intermarché are doar magazine în franciză, unde se aplică alte condiții (mai puțin benefice).

Nicio reacție

Pentru angajați, punctul nevralgic este faptul că au senzația că vocile lor nu sunt auzite. Conducerea actuală a Mestdagh spune că nu poate oferi niciun răspuns, deoarece ea nu va mai fi responsabilă după 31 decembrie. Pe de altă parte, noul proprietar Intermarché refuză să se angajeze în discuții până când tranzacția nu este finalizată în mod oficial. Potrivit sindicatelor, aceasta este o greșeală, deoarece noii proprietari organizează deja cursuri pentru familiarizarea angajaților cu sistemele lor de casă.

scroll to top