Închide

Carrefour și Publicis creează un gigant european în media de retail

Avatar
Carrefour Hiper

Foto: Carrefour

Timp de citire: 2 minute

Grupul de retail Carrefour și grupul de comunicații Publicis și-au prezentat joint venture Unlimitail, prin care intenționează să exploateze împreună media de retail în Europa și America de Sud. Treisprezece parteneri s-au alăturat deja platformei ambițioase, transmite RetailDetail.eu.

Tehnologii avansate

CEO-ul Carrefour, Alexandre Bompard, o anunțase deja în urmă cu șase luni, dar abia ieri a fost lansat oficial Unlimitail. Noua colaborare a fost creată pentru a răspunde cererii tot mai mari de media de retail în Europa continentală și în Brazilia și Argentina. Noua platformă combină cele mai avansate tehnologii Publicis cu cunoștințele profunde ale Carrefour Links în media de retail, se arată în comunicatul de presă.

„Cu Unlimitail, vrem să creăm un gigant european în media de retail și unul care să aibă toate șansele de câștig, pentru că are deja cele mai bune tehnologii de pe piață. Este un proiect care depășește cu mult Carrefour și Publicis și sperăm să adunăm cât mai mulți parteneri”, a adăugat Bompard.

Urmărind Amazon

Într-adevăr, Unlimitail a adus deja treisprezece parteneri la bord, reprezentând peste 120 de milioane de clienți și 1,5 miliard de vizualizări de pagini pe lună în întreaga lume. Printre acestea se numără Kingfisher France, Groupe Galeries Lafayette, Rakuten France, Showroomprive Group, ÏDKIDS, LuisaViaRoma, MyOrigines, Bringo, Maquillalia, Juguetilandia, Public și doi parteneri de franciză Carrefour din Maroc (LabelVie) și Israel (Electra Consumer Products).

Media de vânzare cu amănuntul le permite agenților de publicitate să vizeze direct cumpărătorii cu promoții personalizate, gamification și cupoane, printre altele, pe baza datelor valoroase despre comportamentul de cumpărare. Este o industrie în creștere rapidă, care se așteaptă să devină mai mare decât piața de publicitate televizată din Statele Unite deja în următorii doi ani. Alți retaileri investesc, de asemenea, foarte mult în media de retail: recent, Ahold Delhaize a anunțat că obține deja jumătate de miliard de euro din venituri și date din publicitate. Cel mai mare jucător în media de retail la nivel mondial este Amazon, cu o marjă largă.

scroll to top