Închide

Cât costă cei mai în vogă ochelari, lansați de Facebook? Camere video și microfoane incluse

Avatar
Ray Ban Facebook Ochelari

Foto: Profimedia

Timp de citire: 2 minute

Facebook a lansat o pereche de ochelari inteligenți. Este vorba despre o colaborare brandul popular de ochelari Ray Ban, fiind foarte apropiați ca design de formatul tradițional promovat de firmă.

Ochelarii prezentați de Facebook au în dotare două camere frontale, ce pot fi folosite pentru fotografii şi filmări, dar și pentru preluarea sau realizarea unui apel (prin intermediul telefonului mobil). De asemenea, accesoriul permite ascultarea conţinutului audio prin intermediul a două difuzoare.

Comenzile pot fi date fie cu ajutorul unui asistent vocal, care răspunde la comanda “Hey, Facebook”, fie folosind un mic touchpad montat pe ramă, scrie Wired.

În brațele ochelarilor se află un buton de pornire, unul pentru capturi foto, trei microfoane, două difuzoare și un mic touchpad. Pe partea din față sunt cele două camere de 5 megapixeli, precum și o lumină LED care permite oamenilor să știe că purtătorul înregistrează.

Ochelarii au suficient spaţiu de stocare pentru a păstra în jur de 12 filmări de 30 de secunde sau 500 de fotografii realizate cu camera de 5MP. Bateria  ar trebui să ţină aproximativ șase ore, cu o folosire intermitentă, iar încărcarea completă se face într-o oră.

În legătură cu datele cu caracter personal, Facebook a transmis că ochelarii

 „colectează datele necesare pentru ca aceștia să funcționeze, cum ar fi starea bateriei pentru a vă avertiza când este descărcată, adresa de e-mail și parola pentru datele de conectare de pe Facebook, pentru a verifica identitatea utilizatorului când se conectează la aplicația Facebook View”.

Rețeaua socială a prezentat joi ochelarii, numiți Ray-Ban Stories – un rival direct la Spectacles de la Snapchat. Ochelarii Facebook costă 299 USD și  utilizează stilul clasic Wayfarer de la Ray-Ban, brand deținut de EssilorLuxottica. Aceștia ermit utilizatorilor să facă fotografii și videoclipuri, să asculte muzică și să răspundă la apeluri telefonice. Deși le lipsește realitatea augmentată (AR), tehnologia care suprapune conținutul digital pe lumea fizică, Facebook spune că intenționează să încorporeze în cele din urmă și această funcționalitate în modelele viitoare.

scroll to top