Închide

Cât se câștigă la Mega Image, cel mai amendat supermarket al momentului?

Avatar
Mega Image

Foto: playtech.ro

Timp de citire: 2 minute

Mega Image a devenit în mod cert cel mai hulit supermarket al momentului. Asta pentru că problemele de sănătate publică apărute aproape zilnic și amendate de către ANPC par să nu se mai termine. Așa că ne punem întrebarea: o fi oamenii lor plătiți prea prost încât să-și facă treaba? Poate ne răspund și reprezentanții Delhaize în România.

Dar iată că pe un site de specialitate au apărut informaţii despre salariile pe care le primesc angajaţii Mega Image. Un casier comercial (Angajat – Full time – Bucureşti) are, potrivit platformei, un salariu net de 2.850 lei, la care se adaugă 167 lei bonus lunar şi 400 de lei – tichete de masă, potrivit undelucram.ro.

Pe acelaşi site mai apar şi alte exemple: un lucrător comercial full time în Braşov a raportat un salariu de 1.600 lei plus 400 de lei tichete de masă; tot aici găsim că un şef de departament câştigă, în Bucureşti, 2.300 lei. Salarii nu foarte încurajatoare, nu-i așa?

Aceste salarii nu reprezintă cifrele oficiale comunicate de către compania Mega Image, care de altfel nu se sinchisește să declare niciodată nimic, ci sunt cele regăsite pe platforma undelucram.ro.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a extins controalele în marile reţele de retail la nivelul întregii ţări, marţi fiind verificate 65 de unităţi, care au fost amendate, în total, cu 772.000 lei pentru neregulile constatate, conform unui comunicat al ANPC.

Controalele au vizat magazine aparţinând lanţurilor Mega Image, Penny, Profi, Cora, Auchan, Carrefour şi Lidl, în toate fiind găsite nereguli.

“Am schimbat “picătura chinezească” pe o adevărată cascadă de acţiuni la nivel naţional. Rezultatele primelor controale din Bucureşti şi de la Cluj ne-au arătat că trebuie o mobilizare la nivel naţional. Trebuie să arătăm că întreaga Autoritate funcţionează ca o maşinărie şi are o abordare unitară la nivelul întregii ţări. Pentru noi nu există mai multe variante de consumatori, ci doar unul singur: cetăţeanul român. Fie că acesta locuieşte la oraş sau în mediul rural, merită să fie tratat cu respect şi trebuie să ştie că noi suntem aici pentru a-l proteja. Nu amenzile sunt importante, ci modul în care operatorii economici îşi schimbă abordarea de până acum. Murdarul trebuie să devină curat, dezordinea ordine şi nepăsarea atenţie! Mulţumesc public colegilor mei comisari din rândurile cărora şi eu fac parte. Chiar dacă avem salariile cele mai mici dintre toate autorităţile de control rezultatele muncii noastre sunt din ce în ce mai vizibile. Ne vom opri când nu vom mai găsi motive de sancţionare la niciun magazin!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

scroll to top