Închide

Câți urmăritori avea contul oficial @POTUS în momentul predării către Joe Biden?

Avatar
Pri 173260785

Foto: getty

Timp de citire: 2 minute

Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a primit noul cont oficial de Twitter, dar este nevoit să înceapă de la zero, fără niciun urmăritor, conform BBC.

Echipa lui Biden nu este fericită cu această decizie, care marchează o schimbare faţă de tranziţia anterioară de la Barack Obama. Donald Trump a moştenit contul Potus cu 13 milioane de urmăritori când a fost mutat de la Obama.

Noul cont, @PresElectBiden, va fi transformat în oficialul @POTUS (President of the United States) în ziua inaugurării, pe 20 ianuarie.

În primele şase ore online, a câştigat aproape 400.000 de urmăritori.

Contul personal al lui Biden are 24 de milioane de urmăritori.

Echipa sa a înregistrat noile conturi, @FLOTUSBiden pentru viitoarea primă-doamnă, Jill Biden, şi @SecondGentleman, pentru soţul Kamalei Harris Doug Emhoff.

Screenshot Twitter.com 2021.01.16 18 21 33
Foto: Twitter

Persoanele care urmăreau conturile oficiale @POTUS şi @VP (Vice-President) sau pe cele personale ale lui Biden şi Kamala Harris vor primi notificări care să le ofere opţiunea de a le urma pe cele noi.

Twitter nu a explicat motivul deciziei luate.

Obama a fost primul lider american care a avut un cont oficial Twitter. Contul @POTUS a fost creat în timpul mandatului său în 2015.

La sfârșitul celui de-al doilea mandat, a fost întocmit un plan de tranziție pentru predarea conturilor oficiale către domnul Trump – @POTUS mergând la noua administrație.

Toate tweet-urile oficiale ale domnului Obama au fost arhivate pentru posteritate pe un cont separat, @ POTUS44 (unde pot fi citite și astăzi).

Twitter a spus că contul oficial @POTUS al lui Trump va fi arhivat în mod similar, sub @ POTUS45. Dar Trump a folosit de puține ori acel cont, preferând să folosească contul personal de Twitter.

Twitter a omis în special orice mențiune a contului acum suspendat @realDonaldTrump și a refuzat să răspundă la întrebări dacă conținutul său va fi arhivat. Asta în ciuda unei declarații a Casei Albe din 2017 potrivit căreia tweet-urile din acel cont sunt considerate declarații oficiale ale președintelui.

Cu toate acestea, Arhivele Naționale ale SUA au anunțat deja – printr-un tweet – că va arhiva tot conținutul social media din acel cont, în ciuda lipsei angajamentului Twitter de a face acest lucru.

scroll to top