Închide

Ce achiziții au făcut giganții în 2020? “Cumpărăturile” Coca-Cola, Pepsi, Nestlé, Kraft Heinz

Avatar
Branduri Marci Fmcg

Foto: reddit.com

Timp de citire: 2 minute

În ciuda anului nesigur din cauza impactului pandemiei globale Covid-19, 2020 nu a fost deloc timid în ceea ce privește acordurile parafate în industria alimentară și a băuturilor. Giganții FMCG s-au mișcat chiar bine la capitolul achiziții.

FoodBev a întocmit o listă cu unele dintre cele mai mari și mai interesante fuziuni și achiziții care au avut loc în anul care tocmai s-a încheiat:

Coca Cola Europa face o ofertă de preluare de 6,6 miliarde de dolari pentru Coca-Cola Amatil

Aproape de sfârșitul lunii octombrie, Coca-Cola European Partners (CCEP) a fost de acord să cumpere Coca-Cola Amatil, divizia australiană, pentru 9,28 miliarde AUD (aproximativ 6,62 miliarde USD).

Îmbuteliatorul australian a făcut publică propunerea de preluare – despre care Reuters spune că se datorează scăderii valorii companiei la evaluarea sa de piață din februarie – din cauza incertitudinii provocate de închiderea industriei ospitalității pe fondul coronacrizei. Unind două companii care îmbuteliază și distribuie băuturi Coca-Cola, acordul ar oferi o amploare și o răspândire geografică mai mare. Potrivit Coca-Cola European Partners, tranzacția propusă ar dubla aproape aria de acoperire a consumatorilor.

PepsiCo este de acord cu achiziția Rockstar la valoarea de 3,85 miliarde de dolari

În aprilie, PepsiCo a încheiat un acord pentru a cumpăra producătorul de băuturi energizante Rockstar Energy Beverages („Rockstar”) pentru 3,85 miliarde de dolari. PepsiCo spune că acordul îi va consolida poziția în categorie, extinzând portofoliul existent de băuturi energizante, care include în prezent Mountain Dew’s Kickstart, GameFuel și AMP.

“De-a lungul timpului, ne așteptăm să ne câștigăm partea ce ni se cuvine din această categorie în creștere rapidă, extrem de profitabilă și să creăm noi parteneriate semnificative în domeniul energizantelor”, a declarat Ramon Laguarta, președintele și CEO-ul PepsiCo.

Kraft Heinz vinde afacerea cu brânzeturi naturale către Grupul Lactalis într-o afacere de 3,2 miliarde de dolari

Între timp, Kraft Heinz a încheiat un acord de exit pentru afacerile de brânzeturi naturale, rase, maturate și specializate către o filială americană a Groupe Lactalis pentru 3,2 miliarde de dolari.

În timp ce brandurile Kraft Heinz’s Breakstone, Knudsen, Polly-O, Athenos și Hoffman sunt incluse în tranzacție, gigantul bunurilor de larg consum va păstra mărcile Philadelphia Cream Cheese, Kraft Singles și Cheez Whiz în SUA și Canada.

Acordul a fost încheiat în timp ce Kraft Heinz a dezvăluit planurile de a trece de la gestionarea portofoliului său de peste 55 de categorii individuale la distribuirea mărcilor sale în șase platforme.

Nestlé va cumpăra Aimmune Therapeutics într-o afacere de 2,6 miliarde de dolari

În urma unei serii de analize, Nestlé Health Science a fost de acord să achiziționeze Aimmune Therapeutics, un producător de terapii pentru alergiile la arahide, într-o afacere în valoare de aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

Aimmune Therapeutics susține că terapia sa Palforzia este primul și singurul tratament aprobat de FDA care ajută la reducerea frecvenței și severității reacției alergice la arahide.

Chiar în decembrie corporația a primit aprobarea Comisiei Europene. Odată cu fuziunea, Nestlé Health Science își propune să fie lider global în prevenirea și tratamentul alergiilor alimentare și să creeze o ofertă mai largă de soluții în special pentru copiii care suferă de alergii alimentare.

scroll to top