Închide

Ce cadouri își oferă românii de Crăciun?

Avatar
christmas kids, cookies and milk, christmas

Fotografie de candice_rose pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Cu cât ne apropiem de Crăciun, cu atât devine mai relevantă întrebarea „Ce cadou ar trebui să cumpăr?”. Echipa de analiști Picodi România a analizat mai atent statisticile căutărilor în Google și a creat un clasament al celor mai populare cadouri de Crăciun.

Lista de căutări pe care am analizat-o cuprinde diverse sugestii de cadouri, de la cadouri tradiționale precum ciocolata, jucării și cosmetice, până la tehnologie modernă, inclusiv ceasuri inteligente, boxe inteligente și umidificatoare de aer. Am comparat cum s-a schimbat popularitatea acestor căutări în decembrie 2022 în comparație cu popularitatea medie în celelalte luni ale anului, au transmis aceștia.

CE CADOURI CAUTĂ ROMÂNII ÎNAINTE DE CRĂCIUN

Datele colectate și analizate de Picodi arată că cel mai popular cadou de Crăciun în România este un set cadou – numărul de căutări în Google în decembrie a crescut cu 349% în comparație cu media din perioada ianuarie-noiembrie.

Al doilea cel mai popular cadou este un joc de societate (creștere de 258%), care face serile lungi de iarnă mai plăcute. Pe locul trei, aproape la fel de popular, este o pijama (creștere de 233%).

În Germania, pe lângă seturile cadou, sunt de asemenea populare aparatele de cafea și șalurile. În Franța, puloverele sunt adesea oferite ca și cadouri, iar în Spania, kit-urile cosmetice.

Clasamentul a fost creat pe baza creșterii popularității căutărilor Google legate de cadouri în decembrie 2022 în comparație cu restul anului, utilizând datele colectate prin Google Trends.

scroll to top