Închide

Ce schimbări a făcut Joe Biden în primele ore petrecute în Biroul Oval? Butonul a dispărut!

Avatar
Butonul Rosu
Timp de citire: 2 minute

Dincolo de deciziile politice pe care le-a luat în prima zi a mandatului său prezidențial la Casa Albă, noul președinte Joe Biden a făcut câteva schimbări notabile și în estetica și funcționalitățile Biroului Oval. Revista Forbes le trece în revistă, pe scurt:

A dispărut butonul roșu!

Din primele fotografii date publicității de Casa Albă după preluarea mandatului, jurnaliștii atenți la detalii și buni cunoscători ai ”geografiei” biroului din epoca Trump au observat dispariția unui buton roșu celebru de pe biroul prezidențial.

Donald Trump avea o cutiuță de lemn în care stătea ascuns butonul cu pricina, prin care fostul președinte comanda… o Cola fără zahăr.

Jurnalistul Tom Newton Dunn a fost primul care a observat dispariția butonului, el fiind și cel care, cuprins de uluială, anunța acum doi ani, prezența lui în Biroul Oval, la dispoziția lui Trump.

Alte modificări estetice și simbolice:

  • Înlocuirea unui portret de mari dimensiuni al fostului general și al șaptelea președinte al SUA, Andrew Jackson, cu cel al părintelui fondator Benjamin Franklin.
  • În spatele biroului prezidențial, a apărut un bust al lui Cesar Chavez, fost liderul al muncitorilor și luptător pentru drepturile civile, care a înlocuit un bust al tatălui lui Donald Trump, fostul dezvoltator imobiliar Fred Trump.
  • Locul fostului covor mare și bej care a acoperit cea mai mare parte a Biroului în ultimii patru ani a fost luat de un covor albastru închis.
  • Tabloidele britanice au luat foc după ce au observat că bustul lui Winston Churchill a dispărut din noua configurație a Biroului.

O altă piesă interesantă nou apărută în biroul lui Joe Biden este o bucată de rocă lunară pe care Biden a adus-o în semn de recunoaștere a ambițiilor generațiilor anterioare. Roca a fost prelevată în timpul misiunii Apollo 17 din 1972, cea mai recentă expediție cu echipaj uman pe Lună.

Biden a păstrat biroul din lemn masiv folosit şi de vechile administraţii Donald Trump şi Barack Obama. De asemenea, a păstrat și draperiile, tapetul și două canapele elegante, de culoare crem, care au apărut pentru prima dată în biroul oval în timpul administrației George W. Bush.

 

scroll to top