Închide

Ministerul Transporturilor din Franța, pregătit să ofere sprijin financiar pentru Eurostar

Avatar
eurostarzug, paris - london, at calais

Fotografie de hpgruesen pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Guvernul francez este pregătit să ajute financiar operatorului de tren Eurostar, a declarat, joi, ministrul Transporturilor Jean-Baptiste Djebbari, potrivit Euronews.

Eurostar, ale cărei servicii leagă Franța și Marea Britanie, dar sunt direcționate și în Belgia și Olanda, a fost lăsată într-o situație financiară gravă din cauza Brexitului și a impactului pandemiei coronavirusului asupra călătoriilor.

Statul va fi alături de Eurostar pentru a menține această legătură strategică între cele două țări ale noastre, a anunțat Djebbari în cadrul unei audieri parlamentare. Suntem în proces de lucru cu britanicii la mecanisme de ajutor pentru Eurostar proporționale cu implicarea fiecărei părți, astfel încât să asigurăm sustenabilitatea financiară a modelului de afaceri al companiei”, a adăugat el.

Djebbari a spus că el și omologul său britanic, Grant Shapps, discutau problema „de mai multe săptămâni”.

Departamentul pentru Transport din Marea Britanie a declarat pentru Euronews că în prezent nu există un acord, însă a adăugat că a continuat să discute situația financiară a Eurostar cu guvernul francez.

Eurostar a avertizat că se va confrunta cu faliment la sfârșitul primăverii dacă guvernele britanic și francez nu vor interveni.

Jean-Pierre Farandou, CEO al SNCF, compania feroviară de stat din Franța, care deține 55% din Eurostar, a declarat marți la radio France Inter că „situația este foarte critică pentru Eurostar”.

Numărul de pasageri pe ruta Franța-Marea Britanie a scăzut cu 95% din martie și se crede că în prezent este mai mic de 1% din nivelurile pre-pandemice.

Aceasta situație se discută la câteva zile după ce liderii de afaceri din Marea Britanie au solicitat salvarea Eurostar de către guvernul britanic.

Compania a solicitat accesul la aceleași împrumuturi garantate pe acre le primesc companiile aeriene și o reducere temporară a taxelor de acces pe calea ferată pe care o plătește pentru a utiliza singura porțiune de linie feroviară de mare viteză din Marea Britanie.

În timp ce compania este deținută majoritar de o organizație publică franceză și, prin urmare, este văzută în Marea Britanie ca fiind franceză, mulți britanici o consideră companie britanică, deoarece are sediul la Londra, ceea ce, la rândul său, a însemnat că nu a primit niciun ajutor direct sau împrumuturi de la oricare stat.

Problema unui ajutor de către Regatul Unit este agravată de faptul că guvernul britanic și-a vândut participația la Eurostar în 2015.

“Dezastrul este posibil”, a declarat luni directorului general Jacques Damas pentru AFP, menționând că cifra de afaceri a scăzut cu 82% anul trecut și că situația s-a agravat și mai mult de la începutul anului 2021.

Eurostar a făcut tot posibilul pentru a-și reduce costurile și a împrumutat 450 de milioane de euro, a spus el, adăugând că acționarii săi, care au contribuit cu 220 de milioane de euro, pot face puțin mai mult.

Compania speră la eforturi coordonate din cele patru țări pe care le servește pentru a o ajuta să revină pe drumul cel bun, potrivit Damas.

scroll to top