Închide

Cea mai mare firmă de taxi din Paris renunță la Tesla Model 3. Care este motivul francezilor?

Avatar
Lhd Model 3 Social

Foto: Tesla.com

Timp de citire: 2 minute

G7, cea mai mare companie de taxi din Paris, a renunțat la automobilele Tesla Model 3 din flota sa, după ce una dintre mașini a fost implicată într-un accident soldat cu un deces, în weekend, potrivit BBC.

În accident, o persoană a fost ucisă și alte 20 au fost rănite după ce un șofer al companiei G7 care conducea un Tesla Model 3 în afara orelor de lucru a pierdut controlul volanului.

După o evaluare remote a datelor de la bordul mașinii, Tesla a negat existența unei probleme tehnice cu mașina.

Procurorii parizieni au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Miercuri, ministrul francez al Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a mai spus că nu există nicio sugestie, în acest stadiu, că accidentul ar fi legat de o problemă tehnică.

Directorul executiv al Tesla Europe i-a spus ministrului că nu au existat alerte de siguranță despre model când au vorbit marți seara.

Accidentul a implicat un șofer de taxi în afara serviciului care își ducea familia la un restaurant, spun rapoartele.

Presa franceză a declarat că vehiculul a lovit doi pietoni, un semafor și o dubă.

Tehnologia de asistență Tesla permite vehiculelor sale să vieze, să accelereze și să frâneze automat.

Dar firma a fost acuzată că induce în eroare, deoarece tehnologia nu conduce automat mașina, iar șoferii trebuie să mențină controlul și atenția în orice moment.

Tesla a comercializat funcția ca „Pilot automat” și a promis „conducere autonomă completă”, care este acum disponibilă pentru unii utilizatori într-o versiune beta.

Utilizatorii au abuzat frecvent de sistem în trecut, cu exemple variind de la folosirea telefoanelor în timp ce mașina conduce nesupravegheată până la schimbarea scaunelor mașinii și a nu lăsa niciun șofer la volan.

La începutul acestui an, autoritățile americane au deschis o investigație oficială asupra sistemului Autopilot, în urma a 11 accidente Tesla din 2018 în care au fost implicate vehicule de urgență.

scroll to top