Închide

Cel mai mare trust de publishing din Noua Zeelandă vândut cu 1 dolar

Avatar

foto: Michael Craig / AP

Timp de citire: 2 minute

Unul dintre cele mai mari grupuri media din Noua Zeelandă, Stuff Limited, aflat în dificultate financiară, va fi vândut pentru suma de 1 dolar neozeelandez (0,55 euro), a anunţat luni Nine, proprietarul său australian.

Compania australiană Nine a confirmat că va vinde trustul neozeelandez Stuff directoarei executive a acesteia, Sinead Bouher, se menţionează într-un comunicat dat publicităţii luni.

Majoritatea companiilor media din Noua Zeelandă se zbat să supraviețuiască din cauza pandemiei. NZME, concurentul Stuff pe această piață, a anunțat că intenționează să reducă 200 de locuri de muncă. Luna trecută, compania germană Bauer Media și-a închis business-ul din Noua Zeelandă și a oprit publicarea multor reviste din țară.

Stuff, care este cel mai mare site de media din Noua Zeelandă, cu aproximativ 900 de angajați, inclusiv 400 de jurnaliști, tipărește multe dintre cotidianele naționale.

În aprilie, personalul trustului a fost de acord cu reduceri de salariu de 15%, după ce veniturile din publicitate „au căzut în cap”, a spus Boucher. Ea însăși a suferit o reducere salarială de 40%.

Stuff administrează un site de ştiri, 9 cotidiane, un săptămânal şi o reţea socială.

Vânzarea ar urma să fie perfectată la sfârșitul lunii.

Potrivit lui Boucher, care în trecut a activat ca jurnalist și reporter în cadrul Stuff, această vânzare îi conferă businessului o mult mai mare siguranţă post-COVID-19.

“Este minunat să preluăm controlul asupra propriului viitor prin această trecere la proprietate locală şi prin oportunitatea de a construi mai departe încrederea neozeelandezilor, care apelează la noi în fiecare zi pentru ştirile locale şi naţionale şi pentru divertisment. Toată lumea este bucuroasă să depășească acest moment, în condițiile incertitudinii care este în jurul lui Stuff de mult timp”, a spus Boucher pentru The Guardian.

Nine a achiziţionat Stuff în 2018 după fuziunea sa cu Fairfax Media şi imediat a scos la vânzare compania neozeelandeză.

Directorul executiv al Nine, Hugh Marks, şi-a exprimat convingerea că este important pentru Stuff să aibă un proprietar local.

“Este opinia companiei noastre că acesta este cel mai bun rezultat pentru concurenţă şi pentru consumatorii din Noua Zeelandă”.

scroll to top