Închide

Cel mai scump obiect scos vreodată la vânzare în criptomonede s-a vândut. Pe cash!

Avatar
Diamant Sothebys

Diamantul scos la vânzare cu criptomonede. Sursa foto: Sotheby’s / Bloomberg.

Timp de citire: < 1 minut

Un superb diamant de 101,38 carate, șlefuit în formă de pară, a fost vândut de casa de licitații Sotheby’s pentru 95,1 milioane de dolari Hong Kong (adică aproximativ 12,3 milioane de dolari) unui cumpărător rămas anonim, care a preferat să utilizeze în tranzacție valută tradițională, nu criptomonede, dezamăgindu-i pe susținătorii acestora, care sperau că oferta Sotheby’s va marca o altă etapă importantă în acceptarea generală a activelor digitale, scrie Bloomberg.

În preambulul licitației de vineri, casa internațională de licitații a anunțat că va accepta în cadrul tranzacției Bitcoin sau Ether drept metodă de plată în schimbul diamantului, însă cumpărătorul a dorit să îl achite cu bani obișnuiți.

La începutul săptămânii, Sotheby’s a anunțat că diamantul va fi cel mai scump obiect fizic ofertat public vreodată în cadrul unei tranzacții care poate fi efectuată cu criptomonede.

Casele de licitații acceptă din ce în ce mai mult criptomonede pentru plată, Phillips oferind spre vânzare o piesă a artistului stradal Banksy, luna trecută, în schimbul unei plăți efectuate cu Ether sau Bitcoin. De asemenea, în luna martie, casa de licitații Christie’s a acceptat plata în Ether pentru vânzarea record de 69,3 milioane de dolari a lucrării ”Everydays: the First 5,000 Days”, a artistului digital american Michael Joseph Winkelmann, cunoscut drept Beeple.

scroll to top