Închide

Cel mai scump panettone din lume, în valoare de 700.000 de euro, a fost oferit drept cadou de nuntă

Avatar
Screenshot Www.leggo.it 2023.12.27 11 48 06

Foto: leggo.it

Timp de citire: < 1 minut

Cel mai scump panettone din lume, care valoarea 700.000 de euro, este acoperit în întregime în aur şi diamante și a fost oferit drept cadou de nuntă de către un magnat al industriei textile din India unei nepoate, care s-a îndrăgostit de panettone în timpul studiilor în Italia, potrivit The Huffington Post.

Îndrăgitul produs de panificaţie conţine cinci kilograme de ciocolată din Ecuador, şofran şi mirodenii și este învelit în folie alimentară de aur de 22 de carate, ornat cu mai multe brăţări cu diamante de diverse mărimi şi valori şi cu o tiară din aur alb cu diamante, potrivit News.ro. Autorul preparatului este patiserul Dario Hartvig, care a avut nevoie de trei zile pentru a-l confecţiona.

Atelierul său de patiserie de la Carmagnola, la sud de Torino, în Italia, atrage atenţia miliardarilor de mai mulţi ani.

În urmă cu zece ani, un magnat rus a inaugurat prima sa comandă pestigioasă – un tiramisu preţios de 80.000 de euro.

Miliardarul gurmand, care a devenit un client regulat, i-a cerut apoi un panettone de lux – cu castane confiate şi diamante – la preţul astronomic de 500.000 de euro.

Dario Hartvig se gândeşte la protejarea de jafuri a patiseriilor sale, la fel ca magazinele de bijuterii. În acest sens, clienţii săi îşi preiau comenzile în afara programului magazilului.

Patiserul italian este cunoscut şi prin maxi-panettone, de 50 de kilograme, la fel de impresionante. El îi vizează, cu acest produs, tot pe cei putred de bogaţi. În 2022, acestea au fost livrate la evenimente în Emiratele Arabe Unite (EAU) şi la Monte Carlo.

scroll to top