Închide

Celebra cursă din Monaco a împărțit fanii Formulei 1 în două tabere: furioși versus tradiționaliști

Avatar
Monaco Gp Home

Lobby-ul puternic al principalului sponsor Monaco GP, gigantul Tag Heuer, a fost mai eficient decât dorința fanilor. Foto: tagheuer.com

Timp de citire: 2 minute

La doar câteva ore după ce a confirmat un calendar record pentru 2023, cu 24 de curse așteptate în sezonul viitor, Formula 1 a ieșit acum o actualizare despre viitorul celebrului Grand Prix din Principatul Monaco. Cursa din vecinătatea iahturilor și proprietăților de milioane din Monte Carlo va rămâne acum în calendar cel puțin până în 2025, o decizie care a împărțit fanii în două tabere.

Evenimentul, care este găzduit de extravagantul oraș-domiciliu al multor vedete sportive, inclusiv piloți de Formula 1, a fost în pericol de a nu se mai organiza după ce contractul existent a expirat anul acesta.

Deși cursa este una renumită în întreaga lume, este cunoscut faptul că, pentru fanii motorsport-ului, Marele Premiu al Prinicipatului Monaco este unul dintre cele mai antipatice evenimente din calendar. Pista scurtă și îngustă nu permite prea multe depășiri, iar poziționările îngrozitoare ale camerelor TV par să rateze fiecare acțiune importantă care se petrece.

Mii de comentarii furioase, dar și susținerea tradiționaliștilor

Așa că nu e de mirare că mii de comentarii furioase au apărut pe rețelele de socializare, venite din partea fanilor nemulțumiți cu păstrarea unui eveniment mai mult din rațiuni de marketing și snobism decât din rațiuni tehnice și de spectacol sportiv.

“Încă 3 ani de urmărit cea mai proastă cursă din calendar”, a fost replica unui fan din britanic. “Se va prelungi contractul până Leclerc câștigă acasă!” a comentat ironic un alt britanic. “Dezamăgitor!”, “Plictisitor!”, “Dezastru!”,

au fost mesajele a mii de fani scandalizați de prelungirea contractuală cu o cursă îndoielnică la capitolul spectacol, în timp ce “regina” Marelui Circ, cursa de la Spa Francorchamps, Belgia, nu a primit confirmarea organizării decât pentru anul care urmează.

Dar au fost și fani entuziasmați de continuarea cursei din Monaco pentru următorii trei ani, mesajele lor punând accent pe tradiția unui eveniment cu care au copilărit și s-au maturizat în pasiunea pentru Formula 1:

“Daaaa!”, “Excelent!”, “O decizie înțeleaptă!” sau “Marele Premiu din Monte Carlo nici nu trebuie pus la îndoială. Trebuie să existe atâta timp cât există Formula 1!”,

au fost reacțiile susținătorilor pe Twitter.

Așadar noua înțelegere contractuală va duce mai departe celebrul eveniment din Principat timp de cel puțin încă trei ani, ceea ce, speră fanii Scuderiei Ferrari, înseamnă încă trei oportunități pentru Charles Leclerc de a câștiga cursa de acasă, de pe străzile pe care odinioară mergea spre școală sau spre întâlnirile cu prietenii.

De menționat că decizia nu este deloc una sentimentală. Se pare că lobby-ul puternic al principalului sponsor al evenimentului, gigantul Tag Heuer, a fost mai eficient decât dorința fanilor, compania de ceasuri și timing sportiv având un cuvânt greu de spus în continuarea colaborării cu Formula 1.

Ce părere ai, fan al sporturilor cu motor și al AFACERI.news, este în regulă că Monaco GP va rămâne în calendar sau este timpul să se renunțe odată pentru totdeauna la acest circuit tradițional? Spune-ne opinia în comentarii pe site, Facebook sau Twitter!

Calendar Formula 1 Curse 2023
Captură foto: F1 Twitter
scroll to top