Închide

CEO Electrica: Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi ar aduce un echilibru în sistemul energetic

Avatar
executive, businesswoman, women's power

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, la conducerea unor companii, ar putea să aducă echilibrul de care are nevoie sistemul energetic, a declarat marţi Corina Popescu, CEO Electrica, la o conferinţă online de specialitate, potrivit AGERPRES. Ea a punctat că în spatele fiecărei femei care are o carieră de succes există un bărbat care o susţine şi care are şi el o carieră de succes prin faptul că o susţine.

“Care este reţeta unei femei de succes într-o lume a bărbaţilor? Este ca atunci când te duci la medic şi primeşti o reţetă, însă reţeta nu este întotdeauna aceeaşi. În schimb, de fiecare dată în reţetă este foarte multă muncă. Rezultatele nu vin pe tavă. În primul rând trebuie să ţi le doreşti. În al doilea rând trebuie să ştii să menţii echilibrul. Am avut şansa să întâlnesc oameni pe tot parcursul carierei care să creadă în mine, care să mă lase să construiesc, care să gireze pentru ceea ce fac şi să se bazeze cumva pe ceea ce făceam la birou. E greu să menţii echilibrul între familie şi dedicaţia către serviciu. Aici, recunosc, că n-aş fi reuşit niciodată să menţin acest echilibru fără ajutorul unei alte femei, adică mama mea. Nu mai este printre noi, dar a ştiut să suplinească lipsa mea de acasă şi stătea cu fetele mele până mă întorceam de la birou, după care pleca. A reuşit să-mi ofere confortul acela de care aveam nevoie la birou, ca să mă pot dedica orelor de la serviciu. Un pic mai mult din succesul pe care îl am astăzi i se datorează ei, pentru că mi-a dat confortul că acasă e bine, e linişte”, a afirmat Popescu.

Potrivit acesteia, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, la conducerea unor companii, ar putea să aducă echilibrul de care are nevoie sistemul energetic.

“Am mai avut ceva acasă, care este unul dintre ingrediente. Este cineva care, probabil, ţine foarte mult la mine – soţul meu şi care m-a acceptat şi cu bune, şi cu rele şi care mă ducea la gară când plecam la 6 dimineaţa la Bacău, pe vremea când lucram la E.ON, sau mă ducea dimineaţa la 5:00 la aeroport, pe vremea când lucram la OMV şi mă lua noaptea la 12:00, pentru că nu voia să mă lase să vin cu taxiul, că erau tot felul de lucruri care se întâmplaseră. Probabil că şi el a contribuit în tăcere la succesul acesta. Aş spune că în spatele fiecărei femei care are o carieră de succes există un bărbat care o susţine şi care are şi el o carieră de succes prin faptul că o susţine. Sfatul meu pentru tinere este să creadă în ele. Sfatul meu pentru colegii lor este să creadă în colegele lor şi să le trateze egal. Să aibă aceeaşi abordare fie că vorbesc cu colegul lor de grupă, fie că vorbesc cu colega lor de grupă. Poate că această egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, la conducerea unor companii, ar putea să aducă echilibrul de care are nevoie sistemul energetic”, a menţionat Corina Popescu.

Future Energy Leaders (FEL) România, programul de tineret al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), organizează, marţi, conferinţa cu tema “Women in Energy: diversitatea de gen în sectorul energetic”.

scroll to top