Închide

Toyota a ieșit la cumpărături, cu scopul de a-și susține ambițiile de automatizare

Avatar
toyota, auto, car

Fotografie de Admiral_Lebioda pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Toyota Motor Corp va achiziționa unitatea de tehnologie de conducere automată a Lyft Inc pentru 550 de milioane de dolari, potrivit declarațiilor făcute de cele două companii, în timp ce firma japoneză își intensifică ambițiile de automatizare cu noua divizie Woven Planet, conform Reuters.

Achiziționarea automatizării de nivelul 5 va oferi, de asemenea, accesul Toyota la cei peste 300 de angajați ai companiei americane de transport cu tehnologia de autonomie esențial completă.

Acesta este primul pas pentru stabilirea și adunarea oamenilor. Evident, tehnologia și produsele pentru construcții necesită oameni și despre asta este vorba în această achiziție, a declarat, marți, reporterilor James Kuffner, director executiv al Woven Planet.

De asemenea, va oferi Toyota o prezență directă în Silicon Valley și Londra și va extinde proiectul smart-city „Woven City” la baza muntelui japonez Fuji, ajutându-l în mod eficient să treacă prin schimbările dramatice așteptate în industria mobilității și în centrele majore, a spus el.

Pentru Lyft, acordul îi va permite să devină profitabil mai devreme și elimină povara și riscul dezvoltării unei tehnologii costisitoare care încă nu a intrat în mainstream.

Kuffner a spus că Woven Planet, care a fost înființată în ianuarie, intenționează să continue să investească și să dezvolte echipa, deși s-a abținut de la comentarii cu privire la orice cronologie sau planuri de achiziții viitoare.

Takaki Nakanishi, analist și director executiv al Institutului de Cercetare Nakanishi, a declarat că prin extinderea parteneriatelor, Toyota „face un pas către realizarea obiectivelor sale”, inclusiv tehnologia de conducere automată.

Toyota, care oferă în prezent automatizarea de nivel 2 cu tehnologie avansată de asistență a șoferului, are alte proiecte de conducere autonomă, inclusiv o societate mixtă cu SoftBank Corp și formarea unui consorțiu cu General Motors Co, furnizori și companii de semiconductori.

De asemenea, a lucrat în strânsă legătură cu firmele de transport și deține o participație la firma chineză de top Didi Chuxing și Grab din Asia de Sud-Est. A avut o miză în unitatea cu autovehicule a rivalului mai mare al Lyft, Uber Technology Inc, dar a transferat miza atunci când Uber a vândut unitatea în decembrie către startup-ul Aurora.

Toyota a declarat în februarie că va dezvolta și construi monovolume autonome pentru rețele de transport cu Aurora și partenerul de lungă durată al furnizorului Denso Corp.

Producătorul japonez de autovehicule va face probabil mai multe oferte, chiar dacă în cele din urmă nu vor vor ajuta mașinile autonome să „adune în mod activ software și oameni care au cunoștințe”, a declarat Seiji Sugiura, analist senior la Tokai Tokyo Research Institute.

Vânzarea companiei îi va permite Lyft să descarce întreprinderile secundare care consumă numerar și să se concentreze pe revigorarea divizilor lor de bază, după un an afectat de pandemie. Va primi în avans 200 de milioane de dolari în numerar, restul de 350 de milioane de dolari fiind plătiți pe parcursul a cinci ani. Lyft nu a precizat cum intenționează să investească fondurile. Dar vânzarea îi va permite lui Lyft să raporteze profitul din trimestrul al treilea pe o bază ajustată a câștigurilor înainte de dobânzi, impozite, amortizare atâta timp cât compania continuă să se recupereze după pandemia de coronavirus.

Vânzarea va elimina, de asemenea, 100 de milioane de dolari din costurile anuale nete de operare, a mai precizat Lyft.

Lyft se va concentra acum asupra a ceea ce poate face cel mai bine cu vehiculele autonome, oferind servicii precum rutare, interfață și gestionare a consumatorilor și întreținerea și curățarea flotelor autonome ale partenerilor, ceea ce ar putea însemna venituri suplimentare.

Lyft permite deja consumatorilor să rezerve plimbări cu vehicule cu conducere autonomă în anumite orașe, în parteneriat cu Alphabet Inc Waymo și Motional, asocierea dintre Hyundai Motor Co și Aptiv.

De asemenea, Lyft va continua să colecteze date despre conducerea reală prin intermediul a aproximativ 10.000 de vehicule pe care le închiriază consumatorilor și șoferilor. Datele sunt valoroase pentru dezvoltarea autovehiculelor la care Woven Planet va avea acces în cadrul acordului.

Dar Lyft crede, de asemenea, că șoferii umani vor rămâne importanți pentru viitorul previzibil, pentru a servi clienții în perioadele de vârf ale cererii, vremii nefavorabile sau în zonele în care mașinile cu conducere automată nu pot naviga.

scroll to top