Închide

CEO Volkswagen: Perspectiva EV este foarte bună. Se așteaptă o reducere a timpilor de livrare

Avatar
vw, bulli, meadow

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

CEO-ul gigantului auto german Volkswagen a încercat să liniștească îngrijorările cu privire la vânzările de vehicule electrice și aprovizionarea cu semiconductori, prezicând că termenele de livrare pentru vehiculele electrice vor fi mai scurte pe măsură ce trece anul, potrivit CNBC.

„Perspectivele sunt foarte bune, avem [un] aport de comenzi foarte bun în Asia”, a spus Herbert Diess pentru Annette Weisbach de la CNBC, joi.

Constrângerile lanțului de aprovizionare – inclusiv cele legate de semiconductori – s-au dovedit a fi o provocare majoră pentru producătorii de automobile în ultima vreme.

„Încercăm să menținem termenele de livrare scurte”, a spus Diess, „dar avem un timp de livrare de aproximativ un an în prezent, așa că creștem producția… cinci fabrici de asamblare intră în producție acum.” „Vom vedea o accelerare în a doua jumătate a anului pentru a putea cu adevărat să reducem timpii de livrare pentru vehiculele noastre electrice”, a adăugat el. „Există o cerere mare în Europa și, de asemenea, în Statele Unite.”

Semiconductorii, a remarcat Diess, reprezintă încă un blocaj, dar a spus că acest lucru ar putea să se schimbe în curând. „Vom vedea o atenuare în următoarele săptămâni”, a spus el.

Comentariile lui Diess au venit în aceeași zi în care compania sa a deschis șantierul într-o fabrică de celule din Salzgitter, Germania, și a lansat o companie de baterii numită PowerCo. Într-o declarație, a spus că PowerCo va fi „responsabilă pentru activitățile globale ale bateriilor ale Grupului Volkswagen”.

Acesta a adăugat că până în 2030, PowerCo va „investi mai mult de 20 de miliarde de euro [20,4 miliarde de dolari] împreună cu parteneri în dezvoltarea zonei de afaceri, pentru a genera vânzări anuale de peste 20 de miliarde de euro și pentru a angaja până la 20.000 de oameni numai în Europa.”

Până în anul 2030, VW spune că dorește ca cel puțin 70% din veniturile sale europene să provină din mașini electrice. În China și America de Nord, obiectivul său este cel puțin 50% din veniturile din vehiculele electrice.

La începutul acestui an, VW a anunțat planurile de a relansa brandul emblematic Scout ca un pick-up complet electric și un SUV „robust”, prototipurile urmând să fie dezvăluite în 2023 și producția planificată să înceapă în 2026.

Compania se concentrează, de asemenea, pe dezvoltarea de vehicule precum ID Buzz, complet electric, care este inspirat de microbusul T1 sau duba „hippie”.

Accentul VW pe vehiculele electrice este o lume departe de scandalul „dieselgate” care l-a zguduit în anii 2010.

Astăzi, planurile sale de electrificare îl pun în concurență directă cu producători de automobile de lungă durată precum GM și Ford, precum și cu noii veniți, cum ar fi Tesla a lui Elon Musk.

Diess a fost optimist cu privire la perspectivele companiei sale când vine vorba de a concura cu Tesla.

scroll to top