Închide

China impune o nouă serie de amenzi giganților tehnologiei

Avatar
china, people's republic of china, flag

Fotografie de OpenClipart-Vectors pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul chinez a anunțat o nouă serie de sancțiuni împotriva propriilor giganți tehnologici. Jucătorii de comerț electronic Alibaba și Tencent sunt cei mai afectați, potrivit Retail Detail.

Se presupune că cele două – și alte companii de tehnologie – nu au respectat regulile anti-monopol privind dezvăluirea tranzacțiilor și, prin urmare, li se vor aplica noi amenzi de la organul de supraveghere al concurenței chinez. Acesta a publicat o listă de 28 de tranzacții – în principal preluări de companii mai mici – care au încălcat regulile.

Cinci dintre aceste tranzacții au fost efectuate de Alibaba, care este amendată în total cu 2,5 milioane de yuani (circa 370.000 de euro). Autoritatea de concurență a constatat că Alibaba nu a dezvăluit în mod corespunzător o creștere recentă a participației sale în platforma de streaming video Youku Tudou. Tencent, compania-mamă a WeChat, trebuie să plătească 6 milioane de yuani (aproape 900.000 de euro) pentru un total de douăsprezece preluări.

Amenzile sunt mult mai mici decât amenda record de 2,3 miliarde de euro pe care Alibaba a trebuit să o plătească la sfârșitul anului 2020 din cauza „comportamentului anticoncurențial”. Chiar înainte de asta, fondatorul Jack Ma a antagonizat guvernul chinez criticând reglementările stricte ale țării.

scroll to top