Închide

Qatar Airways nu mai este cea mai bună companie aeriană din lume. Cine i-a luat locul?

Avatar
boeing 747, jumbo jet, singapore airlines

Fotografie de WikimediaImages pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Surpriză totală: Qatar Airways nu se regăsește nici măcar printre primele trei cele mai bune companii aeriene din lume, potrivit clasamentului Skytrax World Airline Awards pe anul curent. 

Qatar Airways este dezamăgit. Compania aeriană a micului stat petrolier din Golful Persic nu mai este preferata călătorilor, relatează Air Journal, citat de DcNews. Într-adevăr, conform ultimului clasament global 2023 al Skytrax World Airline Awards, Qatar Airways a fost detronată de Singapore Airlines.

Podiumul este completat de ANA și All Nippon Airways. Air France se poziţionează, la rândul său, pe locul şapte. De când există acest clasament, este a cincea oară când compania din Singapore se plasează pe prima treaptă a podiumului.

Directorul general al companiei asiatice, Goh Choon Phong, a fost încântat să primească trofeul.

„Acest premiu ilustrează spiritul nestăpânit al oamenilor noștri, care au muncit neobosit și au făcut multe sacrificii pentru a se asigura că SIA era pregătită să cucerească inimile clienților, plasându-se în topul transportatorilor aerieni”, a spus el.

CEO-ul Skytrax, Edward Plaisted, a lăudat, la rândul lui, titlul câștigat de Singapore Airlines: „Este o realizare fabuloasă pentru Singapore Airlines să căștige acest titlu, care o obligă să lupte pentru performanța obținută, să inoveze, să fie mai bună decât toate celelalte companii ale sectorului”.

Singapore Airlines a înregistrat calificative excelente la numeroase dintre criteriile de stabilire a învingătorului. Printre altele cabina lor de la Clasa I a fost declarată cea mai bună din lume. La rândul său, compania franceză a primit cu mândrie locul al șaptelea:

„Echipele Air France sunt foarte mândre de acest premiu care vine să răsplătească excelența experienței de călătorie pe care o oferim clienților noștri, în special în ceea ce privește oferta noastră La Première, care se ridică din nou la cel mai înalt nivel din lume”, a declarat Anne Rigail, CEO al Air France.

Potrivit acesteia, „acest serviciu excepțional face parte din ADN-ul nostru și ne permite să promovăm cel mai bun know-how francez în întreaga lume”. CEO-ul a ținut să mulțumească tuturor clienților săi:

„În numele Air France, aș dori să mulțumesc tuturor clienților care au votat în această ediție și, astfel, mărturisesc atașamentul lor față de marca noastră și de produsele sale”

scroll to top