Închide

Christine Lagarde, BCE: Economia UE își va reveni puternic în al doilea semestru al anului

Avatar
Christine Lagarde

Christine Lagarde, președinta BCE. Sursa foto: EPA.

Timp de citire: < 1 minut

Chirstine Lagarde, preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), anticipează că economia Uniunii Europene îşi va reveni puternic în semestrul al doilea al acestui an, ea afirmând că există lumină la capătul tunelului, relatează CNBC. De asemenea, aceasta cred că Statele Unite vor atinge ținta de inflație “foarte curând”.

Potrivit celor mai recente previziuni economice ale Fondului Monetar Internaţional (FMI), economia UE va avansa cu 4,4% în 2021, un ritm aproximativ similar cu cel al economiilor dezvoltate, dar cu mult în urma avansului anticipat pentru Statele Unite.

În pofida unei lupte dificile împotriva pandemiei de Covid-19, Uniunea Europeană va progresa mai târziu în acest an, a declarat vineri Lagarde, pentru CNBC. Lagarde a subliniat că creşterea economică a UE va fi ”foarte rapidă” în semestrul al doilea.

Mai multe regiuni ale zonei euro au fost afectate de un nou val al cazurilor de coronavirus, ceea ce determinat autorităţile să adopte noi restricţii.

Deşi a recunoscut că blocajele afectează creşterea, Lagarde a spus că este optimistă că activităţişe se vor intensifica.

”Există lumină la capătul tunelului. O putem vedea. Nu se află încă la o distanţă de atingere. Mai avem câteva reprize de parcurs”, a declarat Lagarde la emisiunea ”Closing Bell” a CNBC.

Şefa BCE a adăugat că, în a doua jumătate a anului, ”va avea loc o recuperare [care] va evolua rapid, de fapt”.

scroll to top