Închide

Circa 10.000 de şoferi din Elveția au fost amendați dintr-o eroare. Poliția s-a autosesizat

Avatar
traffic, locomotion, roadway

Fotografie de pixel2013 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Patru radare greşit calibrate din Elveția au condus la sancţionarea eronată a circa 10.000 de şoferi în aproximativ o lună, potrivit AFP.

Din cauza unei erori de programare a software-ului, cele patru noi radare de viteză au semnalat un număr atât de mare de abateri încât poliţia cantonală din Berna s-a sesizat, potrivit Digi 24, care citează AFP.

„În total, în perioada 12 septembrie 2023 – 19 octombrie 2023 au fost înregistrate 9.604 de măsurători eronate. Toţi cei în cauză vor primi o scrisoare în următoarele zile şi vor fi rambursate în jur de 6.000 de amenzi achitate”, se arată într-un comunicat în care nu sunt precizate sumele încasate în mod necuvenit.

Poliția din Elveția a constatat un număr peste medie de încălcări ale limitei de viteză în toate cele patru locaţii în care erau plasate radarele eronate şi „tot mai multe persoane vizate s-au prezentat” la poliţie. Astfel, autorităţile au apelat din nou, pentru verificări, la Institutul Federal de Metrologie – care validase prima configuraţie. Potrivit rezultatelor, viteza măsurată era prea mare.

„Aceste patru dispozitive sunt singurele utilizate în Elveţia în această configuraţie şi, prin urmare, singurele afectate de această eroare”, a indicat poliţia.

scroll to top