Închide

Clasamentul Forbes al celor mai bune companii pentru femei în 2023. Brand-urile de lux, în coada clasamentului

Avatar
Marks And Spencer Manchester 660

foto: drapersonline.com

Timp de citire: 2 minute

Cum definim cele mai bune companii pentru femei? Cele care iau inițiativa pentru bunăstarea și dezvoltarea lor? Potrivit revistei Forbes, acestea sunt companiile care oferă modalități flexibile de lucru, programe de dezvoltare a competențelor, opțiuni de concediu pentru familie și o misiune aliniată cu emanciparea femeilor. Această listă de criterii este, desigur, neexhaustivă, dcrie Fashion United.

Organizația Internațională a Muncii estimează că 47% din forța de muncă mondială este formată din femei, față de 72% de bărbați. Și în timp ce angajatele au tendința de a ocupa locuri de muncă de calitate inferioară, Forbes a dorit să pună în evidență performerii, acele companii care, prin politicile lor, reușesc să dezvolte femeile. Pentru a face acest lucru, revista a făcut echipă cu firma de cercetare de piață Statista pentru a întocmi un clasament al celor mai bune companii din lume pentru femei în 2023.

În industria modei, Marks & Spencer a fost prima companie care a figurat în clasament. Lanțul britanic de magazine, care are peste 72.000 de angajați, s-a clasat pe locul al șaselea, fiind urmat direct de H&M, gigantul suedez din domeniul modei, care are 106.522 de angajați. Intersport s-a clasat apoi pe locul opt, Adidas pe locul 10, în timp ce grupul PHV a ocupat locul 27. Pe locul 35 s-a situat Zalando.

Brandurile de lux care nu se află în prima parte a clasamentului

La mare distanță, Chanel a ajuns pe locul 65, urmat de Gap. Marca franceză, deținută de frații Wertheimer, este prima companie de lux care apare în clasament. Dovadă că, potrivit femeilor intervievate în cadrul acestui clasament, a lucra în sectorul luxului nu garantează faptul că ai condițiile ideale pentru a avansa profesional. Un alt brand de lux, francezul Hermès, se află pe locul 81.

Pentru a întocmi această listă, cele două organizații au chestionat aproximativ 70.000 de femei care lucrează pentru multinaționale din 37 de țări. Participantele au fost rugate să precizeze dacă și-ar recomanda angajatorul prietenilor sau membrilor familiei și să evalueze compania atât în ceea ce privește practicile generale la locul de muncă, cât și în ceea ce privește aspectele legate de gen, inclusiv echitatea salarială între bărbați și femei, modul în care sunt tratate cazurile de discriminare a angajaților și dacă bărbații și femeile au șanse egale de promovare.

Trebuie remarcat faptul că acest clasament, care ia în considerare 365 de companii internaționale, este dominat de o companie franceză.

Cu 9.327 de angajați, compania de asigurări La Maif se află pe primul loc în topul celor mai bune companii din lume pentru femei în 2023.

scroll to top