Închide

Clienții ruși dau în judecată Netflix și cer despăgubiri, după ieșirea de pe piața rusească

Avatar
Watching Netflix on a TV at home

Fotografie de Thibault Penin pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Utilizatorii de Netflix din Rusia au lansat o acțiune colectivă în instanță împotriva serviciului de video streaming, cerând o compensație de 60 de milioane de ruble, scrie publicația Republic World, citând agenția rusească de presă RIA Novosti.

În plângerea formulată, clienții ruși ai Netflix acuză compania că nu și-a mai îndeplinit obligațiile contractuale, începând cu momentul în care a decis să părăsească piața din Rusia, după ce a a evaluat impactul provocat de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Suma, de 60 de milioane de ruble (circa 685.000 de euro) a fost anunțată de birourile de avocatură Chernyshov, Lukoyanov & Partners, care îi reprezintă pe presupușii păgubiți.

Netflix are aproximativ 222 milioane de abonaţi la nivel mondial, însă numărul noilor utilizatori şi curba de creştere a fost moderată în ultimele luni, astfel încât compania încearcă să găsească formule noi pentru a obţine încasări. De pildă, luna trecută, Netflix a anunţat că va percepe un tarif suplimentar utilizatorilor care îşi împart contul cu alte persoane, dacă aceștia locuiesc la altă adresă.

scroll to top