Închide

Clienții Starbucks cheltuiesc mai puțin pe cafea

Avatar
Starbucks

Foto: Shutterstock.com

Timp de citire: 2 minute

Starbucks a reușit să atragă mai mulți clienți în ultimul trimestru, dar doar în Statele Unite au cheltuit mai mult. În altă parte, consumatorii au căutat cești de cafea mai multe, dar mai ieftine, potrivit RetailDetail.eu.

Vânzările nete ale Starbucks au crescut cu 8%, până la 9,4 miliarde de dolari (8,66 miliarde de euro) în trimestrul trecut. Pe o bază similară, a existat o creștere de 5%, alimentată de tranzacții cu 3% mai multe și de o creștere cu 2% a biletului mediu. Cu toate acestea, comportamentul consumatorilor a fost diferit pe continent: în America de Nord, biletul mediu a crescut cu 4%, tranzacțiile au crescut cu 1%.

La nivel internațional, vânzările comparabile au crescut cu 7%, dar, în contrast, consumatorii au cheltuit mai puțin pentru cafeaua lor: Starbucks a înregistrat o creștere cu 11% a tranzacțiilor comparabile și o scădere cu 3% a biletului mediu. În China, tranzacțiile au crescut cu 21%, dar biletul mediu a scăzut cu 9%.

„Performanța noastră din primul trimestru a fost puternică pe mai multe măsuri”, spune CEO-ul Laxman Narasimhan. Deosebit de remarcat a fost „angajamentul neclintit al clienților noștri cei mai fideli”: programul de membru Starbucks Rewards a câștigat cu 13% mai mulți membri, în timp ce aceștia au cheltuit și mai mulți. Programul are acum 34,3 milioane de membri în SUA.

CFO Rachel Ruggeri spune că este mândră de extinderea semnificativă a marjei și de creșterea de două cifre a câștigurilor, deoarece confirmă abordarea pe mai multe direcții a Starbucks: lanțul de cafea este angajat pe mai multe căi de creștere, de la expansiune fizică la prețuri mai mari ale biletelor prin băuturi personalizate. Marja profitului brut a crescut cu 140 de puncte de bază la 15,8%, în timp ce profitul pe acțiune a crescut cu 22%. Pe parcursul trimestrului au fost adăugate un total de 549 de puncte de vânzare, făcând un total de 38.587 de cafenele. Peste 40% din toate magazinele sunt în Statele Unite.

scroll to top