Închide

Clubul FC Barcelona va trebui să plătească peste 20 de milioane de euro pentru nereguli financiare

Avatar
estadio, camp nou, barcelona

Fotografie de FrodeCJ pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Clubul FC Barcelona a fost condamnat, vineri, de justiţia spaniolă să plătească aproape 23 milioane euro drept redresare fiscală pentru sumele plătite agenţilor unor jucători ai clubului între 2012 şi 2015, dar a făcut apel la această decizie, informează agenția France-Presse, citată de Agerpres.

Camera de contencios administrativ a tribunalului naţional, principala instanţă penală spaniolă, a confirmat decizia Tribunalului economic şi administrativ central (TEAC) pronunţată în iunie 2020, împotriva căruia clubul catalan a făcut apel, se arată într-un comunicat al instanţei.

TEAC a condamnat Barcelona să plătească 23 milioane euro drept redresare pe impozite, pentru persoane fizice şi privind sumele vărsate agenţilor jucătorilor.

Tribunalul a considerat că întrucât aceşti agenţi “furnizează serviciile lor fotbaliştilor şi nu clubului, aceste sume au caracter de venituri din muncă şi sunt supuse unei reţineri la momentul plăţii”.

La rândul său, clubul catalan consideră că aceste plăţi “corespund remuneraţiei convenite pentru serviciile făcute entităţii sportive şi, în acest sens, nu este posibil să se considere remuneraţie o sumă care corespunde serviciilor făcute clubului”.

Dar, conform tribunalului spaniol, “o parte din remuneraţie este vărsată jucătorilor şi deci trebuie supusă fiscalităţii aferente”.

FC Barcelona a anunţat că va face apel la această decizie în faţa Curţii Supreme. Totodată, clubul catalan subliniază că “această decizie nu obligă clubul să plătească amenda pentru moment, cu toate că suma este prevăzută în conturile sale”.

scroll to top