Închide

CNAIR licitează și ultima secțiune din Sibiu-Pitești. Care este stadiul pe fiecare tronson?

Avatar
Timp de citire: < 1 minut

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat marți în SEAP licitația restrânsă cu precalificare “Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Valoarea contractului estimată este de 4.6 mld. de lei, fără TVA, iar sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile, potrivit CNAIR. Ofertele se pot depune până pe 29 ianuarie 2021.

Traseul are o lungime de 31.33 km, iar termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție, conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

Secțiunea scoasă la licitație cuprinde:â 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m, precum și un ecoduct, în zona localității Lazaret.

În ce stadiu se află celelalte tronsoane?

Secţiunea 1, Sibiu – Boiţa: lucrările sunt în desfășurare. Constructorul este compania austriacă Porr..

Secţiunea 3, Cornetu – Tigveni: este cea mai complicată secțiune a autostrăzii, iar licitația a fost lansată de curând. Potrivit datelor existente, există un interes major pentru proiectarea și execuția tronsonului. CNAIR a primit candidaturi de la 15 constructori, dintre care 10 din China şi Turcia.

Secţiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeş: desemnarea câştigătorului va avea loc în ianuarie 2021.

Secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti: a fost contractată cu italienii de la Astaldi, iar lucrările urmează să înceapă anul viitor.

scroll to top