Închide

CNAIR oferă detalii despre alunecările de teren privind tronsonul Nădăşelu – Zimbor

Avatar
241744844 2002437583263572 5406716654855893410 N

Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Timp de citire: 2 minute

Antreprenorul efectuează investigaţii geotehnice în vederea stabilirii naturii şi amplitudinii fenomenului de alunecare de teren de pe amplasamentul viitorului tronson de autostradă Nădăşelu – Zimbor, parte a Autostrăzii Transilvania, potrivit unui anunț al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Referitor la alunecările de teren de pe amplasamentul viitorului tronson de autostradă Nădăşelu – Zimbor, parte a autostrăzii Transilvania, CNAIR face următoarele precizări: Antreprenorul, care are şi calitatea de proiectant, pentru a adopta soluţiile optime care să asigure stabilitatea corpului autostrăzii, efectuează investigaţii geotehnice în vederea stabilirii naturii şi amplitudinii fenomenului, transmite CNAIR.

Potrivit sursei citate, după finalizarea acestor investigaţii, CNAIR, Antreprenorul şi specialiştii acreditaţi şi acceptaţi vor stabili soluţiile tehnice aferente şi conforme cu legislaţia în domeniu.

Totodată, CNAIR menţionează că, pe celelalte sectoare, Antreprenorul execută lucrări de săpătură şi umplutură, conform programului stabilit.

Déjà-vu pe #AutostradaTransilvania între Nădășelu și Zimbor: o alunecare masivă la km 11+300 și numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori – Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense. Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus. Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile. Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului, a scris Asociația Pro Infrastructură pe Facebook.

scroll to top