Închide

Coca-Cola HBC strânge 500 de milioane de euro pentru proiecte de sustenabilitate

Avatar
coca-cola, water, ice

Fotografie de kenny pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Coca-Cola HBC Finance B.V. a strâns 500 de milioane de euro în sprijinul proiectelor sale de sustenabilitate prin emiterea primei sale obligațiuni verzi, potrivit ESM Magazine.

Veniturile nete din obligațiunile verzi vor fi alocate proiectelor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate prezentate în Cadrul de finanțare verde al grupului, a menționat compania.

Investiția va accelera progresul angajamentelor NetZeroby40 și Mission 2025 ale companiei, inclusiv circularitate, eficiență energetică, administrarea apei, biodiversitate și programe comunitare, inovație în ambalaje durabile și sprijinirea agriculturii și achizițiilor durabile.

Directorul financiar al Coca-Cola HBC, Ben Almanzar, a comentat: „Această piatră de hotar demonstrează că sustenabilitatea este încorporată în fiecare aspect al afacerii noastre, inclusiv în strategia noastră de finanțare. „Emisiunea obligațiunii verzi ne consolidează poziția de cea mai sustenabilă companie de băuturi din Europa. Mai ales, a fost posibilă prin angajamentul de neegalat al echipelor noastre de a atinge emisii zero în întregul nostru lanț valoric până în 2040.”

Îmbuteliatorul de băuturi răcoritoare s-a angajat să obțină emisii nete zero pe întregul său lanț valoric până în 2040.

Până în 2030, compania își propune să reducă emisiile din lanțul valoric din domeniile 1, 2 și 3 cu 25% printr-un obiectiv existent, aprobat, bazat pe știință. Acesta vizează o reducere suplimentară de 50% în următorul deceniu.

În august, Coca-Cola HBC AG a anunțat că a înregistrat un impact unic de 190 de milioane de euro (195,36 milioane de dolari) în primul semestru din cauza costurilor legate de afacerea sa din Rusia, după ce a încetat să mai vândă băuturi Coca-Cola în țara care a invadat Ucraina.

 

scroll to top