Închide

Coca-Cola testează sticle Sprite fără etichetă în Marea Britanie

Avatar
Label Less Sprite

sursa: https://www.foodbev.com/

Timp de citire: 2 minute

Coca-Cola va elimina temporar etichetele din sticlele sale Sprite și Sprite Zero on-the-go în Marea Britanie luna aceasta, într-o încercare limitată a ambalajelor fără etichetă, potrivit FoodBev.

Consumatorul va vedea etichetele îndepărtate din sticlele unice de 500 ml Sprite și Sprite Zero, înlocuite cu un logo în relief pe partea din față a pachetului. Produsul gravat cu laser și informațiile nutriționale vor apărea pe spatele sticlelor.

Consumatorii vor putea găsi noul design limitat la opt magazine Tesco Express din Brighton and Hove, Bristol, Londra și Manchester între ianuarie și martie 2024.

În timp ce etichetele existente sunt complet reciclabile, eliminarea lor simplifică procesul pentru consumatori, eliminând nevoia de separare de sticle în timpul reciclării și reducând cantitatea de ambalaj utilizată în general.

La fel ca ambalajele Sprite existente, sticlele – fabricate din PET reciclat – au capace atașate verzi și transparente, identificându-le ca Sprite sau, respectiv, Sprite Zero.

Dusan Stojankic, VP operațiuni de franciză, Marea Britanie și Irlanda la Coca-Cola, a comentat: „Vrem să contribuim la crearea unui viitor în care ambalajele din plastic pentru băuturi vor avea întotdeauna mai mult de o viață. Etichetele conțin informații valoroase pentru consumatori, dar cu ajutorul tehnologiei putem încerca acum alte modalități de a partaja aceste informații, reducând în același timp cantitatea de ambalaje pe care o folosim.”

El a adăugat că, deși trecerea fără etichetă pare un „pas mic”, este una dintre modalitățile pe care compania le explorează pentru a minimiza impactul ambalajului său asupra mediului.

Alte modificări de design introduse de Coca-Cola în ultimii ani pentru a ajuta la reducerea deșeurilor de ambalaje includ transformarea sticlelor Sprite din plastic verde în plastic transparent pentru o reciclabilitate îmbunătățită și introducerea de capace atașate la sticle. Acest lucru asigură că capacul rămâne conectat la sticlă după deschidere, cu scopul de a reduce potențialul de aruncare a gunoiului.

Javier Meza, VP de marketing la Coca-Cola Europa, a descris procesul ca fiind o „piatră de hotar” pentru industrie, adăugând că ar putea duce la o „schimbare mare” din perspectiva marketingului, cu potențialul de a contribui la schimbări pe termen mai lung în modul în care mărcile comunică cu consumatorii lor.

scroll to top