Închide

Colecție de ceasuri Rolex și alte piese de lux, scoase la licitaţie săptămâna aceasta

Avatar
clock, wrist watch, time

Fotografie de 5598375 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Cea mai mare colecţie de ceasuri Rolex, alături de ceasul-bijuterie creat special pentru Regina Elisabeta a României şi alte aproximativ 100 de ceasuri semnate de celebre branduri, râvnite de colecţionarii din întreaga lume, vor fi scoase, joi, la licitație, în cadrul evenimnetului „The Perfect Pair”. Licitaţie de Eleganţă, potrivit News.ro

Cel mai important element al colecţiei de ceasuri, fiind şi cea mai valoroasă şi impresionantă apariţie, este un ceas creat special pentru Regina Elisabeta a României. Excepţionala bijuterie, în formă de „Ochiul lui Dumnezeu” din aur filigranat, decorată cu diamante şi miniaturi din email, a fost realizată în 1885 de către celebrul bijutier german Franz Carl Telge, furnizor al familiei regale. Piesa muzeală, care se deschide asemenea unui flori, lăsând la vedere trei panouri din email pictat cu Orfeu, David şi Nimfă, are un preţ de pornire de 25.000 de euro.

Ceasurile din licitaţia de joi, 19 mai, sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate şi garanţie de bună funcţionare. Celebrele modele se pot achiziţiona de la preţuri de pornire de aproximativ 20-30% din valoarea de listă, adică de la un sfert din preţul pieţei, reprezentând investiţii cu garanţia creşterii valorii pe termen lung.

Între cele aproximativ 100 de ceasuri din licitaţie se remarcă modelul Rolex Oyster Perpetual din platină. Piesa unisex creată în 2014 are un preţ de pornire de 23.000 de euro, faţă de preţul de listă de 55.400 de euro. O inovaţie pentru anul în care a fost creat este şi ceasul Rolex Sea-Dweller Great White, care are, în licitaţie, preţul de pornire de 12.000 de euro. Cu un an înaintea producerii modelului din licitaţie, Rolex a introdus un nou cadran pentru Sea-Dweller, astăzi cunoscut sub numele de „Great White”. Un model considerat reper pentru ceasurile moderne de scufundări este şi ceasul Rolex Submariner, care are preţul de pornire, în licitaţie, de 9.000 de euro.

Considerate Rolls Royce-ul genţilor de firmă, exemplarele Hermès apar rar în licitaţiile din România, iar pentru piesele create manual de artizani, în mod obişnuit, există o lungă listă de aşteptare pentru livrarea unui model. În mod excepţional, cu prilejul licitaţiei din 19 mai, pentru a purta la braţ o ,,bijuterie” Birkin, pasionatele acestui simbol al eleganţei şi exclusivismului nu mai sunt nevoite să aştepte pentru a intra în posesia râvnitelor genţi, ci le pot achiziţiona direct din licitaţie. Spectaculoasă apariţie este geanta Hermès, Birkin 30, din piele Togo, de culoare Bleu du Nord, care are un preţ de pornire de 8.000 de euro, faţă de un preţ de listă de 15.500 de euro.

În cadrul evenimentului din 19 mai este scoasă la licitaţie şi unul dintre cele mai râvnite obiecte din lumea luxului – Kelly Bag, care are un preţ de pornire de 10.000 de euro, faţă de un preţ de listă de 19.500 de euro, fiind realizată din piele Togo, de culoarea Rose Pourpre.

Ceasurile de colecţie, alături de accesoriile exclusiviste şi maşinile de colecţie pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviţă, în regim gratuit. „The Perfect Pair”. Licitaţie de Eleganţă va avea loc joi, 19 mai, ora 19:00, exclusiv online pe platforma Artmark Live.

scroll to top