Închide

Compania aeriană britanică EasyJet va cumpăra 56 de avioane Airbus A320neo

Avatar
airplane, airport, travel

Fotografie de yassinebenzahra2016 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

EasyJet va cumpăra 56 de avioane Airbus A320neo şi va converti o comandă anterioară în 18 avioane A321neo noi, a declarat marţi compania aeriană britanică, îndeplinind opţiunile prevăzute într-un acord din 2013 convenit cu producătorul european de avioane, transmite Reuters.

Compania aeriană britanică a declarat că această comandă, care este supusă aprobării acţionarilor, stabileşte registrul de comenzi cu Airbus până în 2028.

Livrările aeronavelor, care au un preţ de listă de 6,5 miliarde de dolari, vor începe în anul financiar 2026 al easyJet, pentru a înlocui aeronavele mai vechi A319 şi A320 ale transportatorului, a spus compania.

Călătoriile aeriene şi-au revenit puternic de la ridicarea restricţiilor legate de Covid-19, transportatorii şi aeroporturile europene având dificultăţi să răspundă cererii.

Airbus şi Boeing se confruntă, de asemenea, cu probleme în creşterea producţiei, presiunile lanţului de aprovizionare fiind cel mai mare obstacol.

EasyJet a declarat că această comandă asigură că va putea înlocui aeronave mai vechi şi va putea folosi avioane mai eficiente, care produc emisii mai mici şi mai puţin zgomot, plătind substanţial mai puţin decât preţul de listă, datorită concesiilor incluse în acordul din 2013.

Avioanele vor fi finanţate din fluxuri de numerar, tranzacţii de vânzare şi leaseback şi datorii, se arată în comunicat.

scroll to top