Închide

O companie bucureşteană și-a majorat capitalul prin contribuția investitorilor unguri

Avatar
hand, robot, human

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Investitori ungari, PortfoLion Capital Partners şi DayOne Capital au participat la majorarea capitalului social cu 8,5 milioane de dolari a companiei de inteligenţă artificială din Bucureşti, FLOWX.AI, au transmis investitorii agenţiei ungare de presă MTI.

Comunicatul evidenţiază faptul că este vorba despre una din cele mai mari investiţii “seed” din Europa în acest an, susţinută de mai mulţi antreprenori de succes în calitate de investitori de tip business angel.

Compania va folosi capitalul strâns pentru extinderea în Europa şi peste ocean şi va continua să dezvolte tehnologia necesară pentru o utilizare cât mai largă a inteligenţei artificiale şi a învăţării automate.

Gábor Pozsonyi, partener al PortfoLion, a subliniat că firma bucureşteană poate deveni un jucător de importanţă mondială în domeniul digitalizării bancare.

György Simó, partener executiv al DayOne Capital, a adăugat că platforma companiei va permite instituţiilor financiare să construiască noi produse pe infrastructura lor existentă, îmbunătăţind semnificativ viteza serviciilor.

FLOWX.AI a fost fondat la sfârşitul anului 2020 de trei profesionişti care au lucrat anterior împreună, ca directori ai firmei de consultanţă digitală Qualitance, care deserveşte companii globale. Afacerea lor contribuie la digitalizarea rapidă şi eficientă a sistemelor IT învechite din bănci şi alte instituţii financiare.

scroll to top