Închide

Compania Enel, pregătită să reia planurile de construcție a unui terminal de LNG în Sicilia

Avatar
Homepage

Foto: enel.it

Timp de citire: 2 minute

Grupul italian de utilităţi Enel este pregătit să îşi reia planurile care vizau construirea unui terminal de gaze lichefiate în sudul Italiei, în contextul în care autorităţile de la Roma şi-au intensificat eforturile pentru a găsi surse alternative de aprovizionare cu gaze naturale, potrivit Reuters.

Planul va face parte din eforturile Italiei de a renunța la gazul rusesc. Italia își propune să devină independentă de importurile de gaze rusești în termen de 24-30 de luni, a declarat marți ministrul tranziției energetice, Roberto Cingolani.

În comentarii pentru Reuters, marți, Enel a spus că ar fi util ca Italia să aibă două terminale GNL suplimentare pentru a fi mai puțin legată de conductele de gaz.

„Din acest motiv, Enel și-a oferit disponibilitatea de a relua proiectul centralei Porto Empedocle LNG, care este pe deplin permis”, a spus un purtător de cuvânt al Enel.

De când Rusia a invadat Ucraina, Italia și-a intensificat eforturile pentru a securiza surse alternative de gaze, Qatarul bogat în GNL fiind în centrul atenției.

Surse din industrie au spus că construirea unei fabrici precum Porto Empedocle în sudul Siciliei, proiectată inițial să aibă o capacitate de 8 miliarde de metri cubi pe an, ar putea dura mai mult de trei ani.

“La începutul anului au anulat acest proiect (Porto Empedocle) pentru că era nesustenabil. Acum l-au reînviat”, a declarat Daniela Baglieri, managerul energiei din Sicilia, pentru Reuters.

Procesul bizantin de autorizare al Italiei a oprit practic dezvoltarea instalațiilor de GNL dincolo de cele trei fabrici operaționale în prezent și care acum reprezintă aproximativ 20% din importurile zilnice.

Italia, care folosește gaz pentru a genera aproximativ 40% din energie electrică, importă mai mult de 90% din necesarul său de gaze, fluxurile rusești reprezentând aproximativ 40%.

Are alte conexiuni de conducte către Algeria, Azerbaidjan, Libia și Marea Nordului. Dar, în timp ce conductele sunt subutilizate, analiștii spun că problema este lipsa de gaz pentru a le umple din cauza subinvestițiilor cronice din ultimii ani.

Cererea mondială de gaze ar putea crește dacă sancțiunile împotriva Rusiei sunt extinse pentru a include petrol sau Rusia optează să reducă livrările prin conducta Nord Stream 1 către Germania.

Având în vedere timpul necesar pentru a stimula producția de gaze din amonte, Roma este dornică să extindă infrastructura GNL și caută să găsească cel puțin un terminal plutitor sau FSRU.

Cingolani a declarat marți că Italia plănuiește să instaleze un nou FSRU până la jumătatea acestui an.

O sursă familiarizată cu chestiunea a spus că grupul energetic Eni și grupul de infrastructură de gaze Snam au fost rugați să ajute în ceea ce privește logistica, inclusiv căutarea FSRU pentru charter.

“Concurența este fierbinte. Italia, Germania și cel puțin o altă țară europeană sunt pe piață în căutarea FSRU”, a spus sursa.

Țările europene încearcă să construiască instalații GNL pentru a reduce dependența lor de gazul rusesc. Sâmbătă, Germania a dezvăluit planurile pentru un terminal.

Eni și Snam au refuzat să comenteze.

Snam, care conduce cea mai mare parte a afacerilor de stocare a gazelor din Italia, deține participații în toate cele trei terminale de GNL care operează în Italia. Eni are o activitate extinsă de GNL la nivel mondial.

Statul italian este cel mai mare acționar la Eni, Snam și Enel.

scroll to top