Închide

Compania-mamă a Versace, afectată de scăderea cererii de modă de lux

Avatar
while the city sleeps

Fotografie de Roman Skrypnyk pe Unsplash

Timp de citire: 3 minute

Capri Holdings Limited, mamă Versace, a raportat venituri de 1,223 miliarde de dolari în al patrulea trimestru, în scădere cu 8,4% față de anul trecut. Pe o bază de valută constantă, veniturile totale au scăzut cu 7,9%, transmite Fashion United.

Compania a declarat într-un comunicat că vânzările totale cu amănuntul au scăzut cu o singură cifră, tendințele fiind afectate de diminuarea cererii la nivel global pentru bunuri de modă de lux . În comerțul cu ridicata, veniturile au scăzut în rândul adolescenților, din cauza cererii mai scăzute în America și EMEA.

Având în vedere tranzacția de fuziune în așteptare a Capri Holdings de către Tapestry, compania nu a oferit îndrumări financiare.

Comentând rezultatele, John D. Idol, președintele și CEO-ul companiei, a declarat: „În general, am fost dezamăgiți de rezultatele noastre, deoarece performanța din trimestrul al patrulea a continuat să fie afectată de diminuarea cererii la nivel global pentru bunuri de lux de modă. În canalul nostru de retail, tendințele de vânzări s-au îmbunătățit succesiv în America și EMEA, în timp ce tendințele au încetinit în Asia.”

Repere ale performanței Capri Holdings în trimestrul IV

Profitul brut pentru trimestrul a scăzut la 767 milioane de dolari și marja brută la 62,7%, în timp ce profitul brut ajustat a scăzut la 767 milioane de dolari și marja brută ajustată la 62,7%.

Pierderea din exploatare a crescut la 543 milioane de dolari, iar marja operațională a fost negativă de 44,4%. Venitul ajustat din operațiuni a scăzut la 78 de milioane de dolari, iar marja operațională a fost de 6,4%. Pierderea netă a crescut la 472 de milioane de dolari sau 4,03 de dolari pe acțiune diluată, iar venitul net ajustat sa contractat la 50 de milioane de dolari sau 42 de cenți per acțiune diluată.

„În august anul trecut, Capri Holdings a anunțat că am încheiat un acord definitiv care urmează să fie achiziționat de Tapestry. Realitățile pieței, pe care provocarea guvernului le ignoră, demonstrează în mod covârșitor că această tranzacție nu va limita, reduce sau constrânge concurența. Capri intenționează să apere cu fermitate acest caz în instanță alături de Tapestry și așteptăm cu nerăbdare finalizarea cu succes a achiziției în curs”, a adăugat Idol.

Revizuirea rezultatelor Capri Holdings pe segmente de marcă

Veniturile Versace, de 264 de milioane de dolari, au scăzut cu 3,6% pe o bază raportată și cu 2,9% pe bază de valută constantă, determinate în principal de diminuarea cererii la nivel global pentru bunuri de modă de lux . Vânzările cu amănuntul au crescut cu o singură cifră, în timp ce veniturile cu ridicata au scăzut cu două cifre. Veniturile din America au scăzut cu 1%, în timp ce veniturile din EMEA au scăzut cu 11%, iar veniturile din Asia au crescut cu 6%.

Veniturile Jimmy Choo, de 137 de milioane de dolari, au scăzut cu 9,3%, atât pe o bază raportată, cât și pe cea constantă. Vânzările cu amănuntul au scăzut cu o singură cifră, în timp ce veniturile cu ridicata au scăzut cu două cifre. Veniturile din America au scăzut cu 9%, în timp ce veniturile din EMEA au scăzut cu 6%, iar veniturile din Asia au scăzut cu 14%.

Veniturile Michael Kors de 822 milioane de dolari au scăzut cu 9,7% raportat și cu 9,2% pe bază de valută constantă. Vânzările cu amănuntul au scăzut cu o singură cifră, în timp ce veniturile cu ridicata au scăzut cu două cifre. Veniturile din America au scăzut cu 9%, în timp ce veniturile din EMEA au scăzut cu 7%, iar veniturile din Asia au scăzut cu 16%.

scroll to top