Închide

Ciolacu îngheață amenzile și promite majorarea părții neimpozabile din salariul minim

Avatar
money, cash, coins

Fotografie de AlexBarcley pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Într-o discuție informală cu jurnaliștii acreditați la Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, deși salariul minim brut va crește la 3.700 de lei de la 1 iulie, decizia va fi însoțită de majorarea părții netaxate din acesta la 300 de lei, față de nivelul de acum, de 200 de lei, la cererea IMM-urilor. De asemenea, Ciolacu a promis înghețarea punctului de amendă, a cărui valoare, în mod normal, este corelată cu cea a salariului minim.

Premierul a mai anunțat că Guvernul va adopta săptămâna viitoare hotărârea de stabilire a noului salariu minim, alături de o ordonanță de urgență pentru neimpozitarea celor 300 lei.

Astfel, și câștigul net la salariul minim, de la 1 iulie, va crește cu circa 300 lei, conform calculelor guvernanților.

Pentru moment, măsura va fi în aplicare până la finalul anului în curs.

Marcel Ciolacu declarase anterior că ar susține solicitarea IMM-urilor privind creșterea de la 200 de lei la 300 de lei a plafonului netaxabil din salariul minim brut:

”Este o discuție, o solicitare a IMM-urilor, am spus din întâlnirea cu IMM-urile și cu patronatele că iau in considerare această solicitare ținând cont că ea va fi până pe data de 31 decembrie”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, citat de Agerpres.

scroll to top