Închide

Compania Mondelēz acuzată de muncă ilegală a copiilor în fermele din lanțul de aprovizionare

Avatar
Copii Cacao Ciocolata Industrie Munca Exploatare

Foto: https://www.confectionerynews.com/

Timp de citire: < 1 minut

Mondelēz International se confruntă cu acuzații conform cărora a fost găsită muncă ilegală a copiilor în fermele din Ghana care furnizează cacao gigantului produse de cofetărie, transmite FoodBev.

În Marea Britanie, Channel 4’s Dispatches a lansat duminică imagini exclusive care arată că copii de până la zece ani sunt folosiți pentru a recolta păstăi de cacao în cadrul lanțului de aprovizionare Cadbury.

În investigația Channel 4, Cadbury Exposed, Antony Barnett este văzut sub acoperire în Ghana, Africa de Vest.

Mondelēz International a îndemnat echipa de investigații TV să împărtășească informații în urma acuzațiilor, astfel încât să poată „acționa cu urgența necesară”.

Un purtător de cuvânt al Mondelēz International a declarat: „Suntem profund îngrijorați de incidentele documentate în programul Dispatches. Interzicem în mod explicit munca copiilor în operațiunile noastre și am lucrat fără încetare pentru a lua o poziție împotriva acestui lucru, depunând eforturi semnificative prin programul nostru Cocoa Life pentru a îmbunătăți protecția copiilor din comunitățile de unde ne aprovizionăm cacao, inclusiv în Ghana.”

„Bunăstarea copiilor și familiilor prezentate este preocuparea noastră principală și ne angajăm să investigăm în continuare, astfel încât să putem oferi orice sprijin necesar”, a continuat declarația.

Tony’s Chocolonely a analizat acuzațiile, comentând: „Nu vă înșelați cu munca copiilor Cadbury. Primul pas în eradicarea muncii copiilor din lanțul dvs. de aprovizionare este să recunoașteți că există. „Interzicerea” nu o împiedică. Este răspândită în toată industria ciocolatei, deoarece fermierii nu sunt plătiți suficient, trăiesc mult sub pragul sărăciei și nu au de ales decât să folosească forța de muncă ilegală.”

scroll to top