Închide

Compania petrolieră de stat a Emiratelor Arabe Unite ADNOC vrea să cumpere BP din Marea Britanie

Avatar
British Petroleum

Foto: bloomberg.com

Timp de citire: < 1 minut

Compania petrolieră de stat a Emiratelor Arabe Unite ADNOC s-a gândit recent să cumpere grupul BP din Marea Britanie, dar discuţiile nu au progresat dincolo de faza preliminară, au declarat pentru Reuters persoane familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Compania Naţională de Petrol Abu Dhabi (ADNOC) a decis în cele din urmă că BP nu va fi potrivită pentru strategia sa, au spus trei persoane.

Consideraţiile politice au cântărit asupra potenţialei mişcări, a spus una dintre persoane.

BP, companie de 88 de miliarde de lire sterline (110,3 miliarde de dolari), a avut performanţe sub concurenţii săi de ani de zile, ceea ce investitorii şi analiştii spun că au făcut din firma britanică o potenţială ţintă de preluare.

Giganţii petrolieri americani se află în mijlocul celei mai mari consolidări a industriei de zeci de ani, dar marile grupuri petroliere europene nu au fost implicate până în prezent.

Investitorii au penalizat planul BP de a reduce producţia de combustibili fosili şi trecerea sa mai rapidă către surse regenerabile decât rivalii precum Shell, Exxon şi Chevron.

În februarie 2023, BP a revenit asupra planurilor sale mai agresive de tranziţie energetică.

ADNOC, în schimb, a crescut capacitatea de producţie de petrol şi gaze, iar CEO-ul Sultan al-Jaber încearcă să remodeleze gigantul de stat în imaginea unui producător de petrol global.

Compania, care nu este tranzacţionată la bursă, este suficient de mare pentru a lua în considerare achiziţionarea celei mai mici dintre companiile petroliere importante, BP.

ADNOC şi BP au vorbit direct în ultimele luni şi ADNOC a solicitat, de asemenea, sfaturi de la băncile de investiţii cu privire la o potenţială tranzacţie, au spus două dintre persoane.

scroll to top