Închide

Concedieri la Vodafone. An greu pentru angajații din industria telecomunicațiilor

Avatar
Vodafone

Foto: Jens Kalaene/ZB/picture alliance

Timp de citire: 2 minute

Grupul britanic de telefonie Vodafone intenţionează să elimine mai multe sute de locuri de muncă, majoritatea la sediul central din Londra, a anunţat vineri cotidianul Financial Times citând surse din apropierea discuţiilor.

Vodafone are aproximativ 104.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 9.400 în Marea Britanie.

Informaţiile publicate în Financial Times vin după ce în luna noiembrie a anului trecut Vodafone a anunţat că va lua măsuri de reducere a costurilor în valoare de un miliard de euro, în contextul deteriorării condiţiilor de pe piaţă. Între timp, directorul general de la Vodafone, Nick Read, a demisionat, punând capăt unui mandat în care cotaţia acţiunilor grupului de telecomunicaţii s-a redus la jumătate, iar boardul companiei şi-a exprimat nemulţumirea faţă de progresele realizate sub conducerea lui Nick Read.

La începutul acestei săptămâni, Vodafone a ajuns la un acord privind vânzarea operaţiunilor sale din Ungaria către compania locală de IT 4iG şi fondul de stat Corvinus, urmând să primească suma de 1,7 miliarde de euro ca urmare a acestei tranzacţii.

Vodafone operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi colaborează cu reţele mobile în alte 48 de ţări. La 31 martie 2022, compania avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix şi 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV.

În România, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 764 milioane euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, iar baza de clienţi a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022.

2023, anul concedierilor

Google, subsidiara Alphabet, vrea să identifice 10.000 de angajați “neperformanți”, adică 6% din forța sa de muncă la nivel global, cu scopul de a-i concedia, potrivit The Information.

Citând surse apropiate situației, publicația a precizat că grupul folosește noul său sistem de evaluare a performanțelor introdus în luna mai pentru a clasifica acești angajați.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze posibilele reduceri de personal. Acesta a declarat că societatea a implementat un nou sistem, numit Googler Reviews and Development (GRAD), pentru a “stabili obiective clare și pentru a oferi angajaților un feedback regulat” cu privire la performanțele lor.

Confruntat cu o scădere a veniturilor din publicitate și cu o înrăutățire a condițiilor economice, gigantul internetului a dat de înțeles că intenționează o reducere a costurilor și o îmbunătățire a productivității. În iulie, Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet, a prezentat un plan numit Simplicity Sprint, care ar trebui să asigure companiei ”20% mai multă eficientă”. …

Gigantul tehnologic multinațional Amazon intenționează să concedieze aproximativ 10.000 de persoane din sectoarele corporativ și tehnologic începând chiar de săptămâna aceasta, a anunțat New York Times. Atunci când va fi executată, aceasta ar fi cea mai mare reducere de locuri de muncă din istoria companiei.

Concedierea a aproximativ 10.000 de persoane ar însemna, de fapt, concedierea a aproximativ trei procente din angajații corporativi ai Amazon și mai puțin de un procent din forța sa de muncă globală de peste 1,5 milioane de angajați, formată în principal din muncitori cu ora…..

scroll to top