Închide

Constructorii auto germani au revizuit în scădere estimările privind producţia din acest an

Avatar
mercedes, daimler, auto

Fotografie de Tama66 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Industria auto germană şi-a revizuit, luni, în scădere estimările privind producţia realizată în acest an, în condiţiile în care producătorii se confruntă cu probleme de aprovizionare, transmite Reuters.

Asociaţia Constructorilor Germani de Automobile (VDA) a anunţat că şi-a redus estimările privind ritmul de creştere a producţiei în acest an, de la 13% până la 3%, adăugând că în ultimele luni producţia a fost “semnificativ sub aşteptări”.

În prezent, VDA se aşteaptă ca 3,6 milioane de automobile să fie produse în Germania în acest an, cu 400.000 de unităţi mai puţin decât în precedentele prognoze.

Industria auto germană – cu branduri puternice precum Volkswagen, Daimler și BMW – este responsabilă pentru aproximativ 5% din PIB şi peste 800.000 de locuri de muncă în cea mai mare economie a Europei.

La începutul pandemiei, producătorii auto germani au suspendat producţia în aşteptarea unei diminuări a achiziţiilor de automobile, însă au fost prinşi pe picior greşit de o revenire puternică a cererii, pe măsură ce economiile s-au redeschis în acest an.

În primul semestru, în Germania, au fost produse 1,73 milioane de automobile, cu 16% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, VDA subliniază că în luna iunie producţia a fost cu 19% mai mică decât în iunie anul trecut, o dovadă a dificultăţilor cu care se confruntă producătorii.

În paralel, înmatriculările de autoturisme noi în Germania au crescut cu 15% în ritm anual, până la 1,39 milioane de unităţi. În pofida acestei creşteri de două cifre, este vorba de al doilea cel mai slab semestru înregistrat de piaţa auto din Germania după reunificare.

scroll to top