Închide

Consumatorii britanici au utilizat mai des numerarul pe măsură ce bugetul a devenit mai redus

Avatar
uk, london, covent garden

Fotografie de theo-choi pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

British Retail Consortium (BRC) a publicat rezultatele celui mai recent studiu BRC Payments Survey 2023, în care a prezentat cifrele privind tranzacțiile și cheltuielile pentru anul în curs. Comparativ cu anul 2022, vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au crescut cu 4,3%, ajungând la 439,5 miliarde de lire sterline, o creștere care a fost atribuită în mare parte creșterii costurilor în întregul lanț de aprovizionare și a prețurilor care au rezultat, potrivit Fashion United.

Numărul de tranzacții a crescut, însă, de asemenea, de la 17,2 miliarde în 2021 la 19,6 miliarde în 2022, cu o medie de aproximativ 53,7 milioane pe zi. În ciuda acestui fapt, valoarea medie a tranzacțiilor a suferit o lovitură, scăzând de la 24,29 lire sterline la 22,43 lire sterline, consumatorii având tendința de a face achiziții mai regulate, dar mai mici.

Potrivit raportului, utilizarea numerarului a crescut pentru prima dată în ultimul deceniu, ajungând la 19%, față de 15% în 2021. BRC a precizat că acest lucru reflectă dorința consumatorilor de a face un buget mai atent pe fondul crizei actuale a costului vieții.

Plățile cu cardul, între timp, au reprezentat 76 la sută din tranzacții, în scădere de la 83 la sută anterior, în timp ce cardurile au reprezentat 85 la sută din banii cheltuiți. Cardurile de debit au preluat aproximativ 75 la sută din aceste cheltuieli și au fost folosite pentru tranzacții de valoare mai mică decât cardurile de credit.

Metodele de plată alternative, cum ar fi buy-now, pay-later, au înregistrat, de asemenea, o creștere a popularității pe parcursul anului 2022, crescând de la 2 la sută la 4,9 la sută.

“Asistăm acum la o revenire la multe dintre tendințele de dinainte de pandemie în ceea ce privește plățile, inclusiv achiziții mai mici, dar mai frecvente, și o ușoară revenire a plăților în numerar. Din păcate, ceea ce nu s-a schimbat este amploarea tot mai mare a comisioanelor plătite de comercianții cu amănuntul pentru a accepta plățile cu cardul. Deși metodele alternative de plată ar putea oferi concurența atât de necesară pe piață, dominația plăților cu cardul înseamnă că este esențial să se ia măsuri pentru a preveni creșterea în continuare a comisioanelor”, a declarat Hannah Regan, consilier pe probleme de plăți la BRC.

scroll to top