Închide

Codîrlașu, CFA România: Deficitul bugetar devine nesustenabil. Din 2025, o serie de majorări agresive de taxe

Avatar
Taxe Europa

Foto: thenewfederalist.com

Timp de citire: < 1 minut

Deficitul bugetar devine nesustenabil și probabil va fi realizată o corecție fiscală în 2025, după alegeri, când vom avea o serie de majorări de taxe agresive, a declarat Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România, sâmbătă, la B1 TV.

Întrebat despre obiectul discuțiilor de la Ministerul Finanțelor, respectiv al întâlnirii dintre premier și guvernatorul BNR, Adrian Codîrlașu a spus:

Vedem că deficitul bugetar devine nesustenabil. În acest an probabil deficitul bugetar va depăși 6% din PIB. Anul viitor, fără toate aceste cheltuieli suplimentare, deja Comisia Europeană anticipa 5,1 deficit bugetar, deci probabil din nou vom merge către 6. De asemenea, și pentru 2025 Comisia Europeană, fără majorările de pensii, vedea peste 5% deficitul bugetar – și atunci vom merge tot către 6”.

Acesta a continuat la B1 TV:

„Practic, să arătăm deficite bugetare între 5 și 6% an de an, această situație e nesustenabilă, nu poate dura foarte mult timp și trebuie realizată o corecție fiscală. Probabil această corecție fiscală se va realiza în 2025, după alegeri, când vom avea o serie de majorări de taxe (…) agresive”,

a adăugat vicepreședintele CFA România.

Întrebat cât de mare e provocarea când vine vorba de redactarea bugetului pentru 2024, el a spus:

„Provocarea e mare pentru că au fost promise foarte multe majorări de salarii, de pensii. Toate aceste lucruri se vor face pe datorie și de aici este marea provocare, de fapt, pentru că aceste majorări substanțiale de cheltuieli sociale nu sunt sustenabile”.

scroll to top